JASNO I GLASNO

Fuchs o Krapinskim Toplicama, Sinju...: 'Situacija je preozbiljna da bi se na njoj zarađivali jeftini politič...

16.9.2021. u 12:38/ Hina

'Sva sreća imamo jako pametne i dobre ravnatelje u školama, koji i te kako rade u interesu i za dobrobit djece'. kazao je ministar

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak da će ova školska godina svakako biti zahtjevna, s obzirom na sve veći broj zaraženih, pogotovo među mlađom populacijom, istaknuvši da je situacija preozbiljna da bi se na njoj zarađivali jeftini politički poeni.

Imamo svakako, i imat ćemo, jednu zahtjevnu školsku godinu, s obzirom na razvoj pandemije i pojave sve većeg broja zaraženih, odnosno pozitivnih, pogotovo među mlađom populacijom, rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

"To smo otprilike i očekivali jer takav je trend s delta varijantom i u ostalim zemljama u svijetu", dodao je, istaknuvši da apel na cijepljenje, pogotovo prosvjetnih radnika, stoji i dalje.

Komentirajući zbivanja u Osnovnoj školi Krapinske Toplice, gdje roditelj odbija da njegovo dijete nosi masku u školi, Fuchs je istaknuo da je "ovo preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivalo nekakve jeftine političke poene, ali jednako tako i oni ljudi koji se nisu pojavljivali u političkoj areni, privlačili pozornost i medija i stanovništva na sebe same".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
poruke sa sjednice vlade

Plenković oštro: 'Potpuno je neprihvatljiv ovaj cirkus u Krapinskim Toplicama kao i šarlatanstvo gradonačelnika Sinja!'

Image
poruke sa sjednice vlade

Plenković oštro: 'Potpuno je neprihvatljiv ovaj cirkus u Krapinskim Toplicama kao i šarlatanstvo gradonačelnika Sinja!'

Osudio je pokušaje da se preko obrazovanja i djece privuče pozornost medija i javnosti. "Sva sreća imamo jako pametne i dobre ravnatelje u školama, koji i te kako rade u interesu i za dobrobit djece pa onda nekakve čudnovate zahtjeve ni u kojem slučaju ne uvažavaju. Uvjeren sam da će se tako nastaviti i dalje", istaknuo je ministar.

Prate situaciju

Što se tiče situacije u Sinju, gdje su danas učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola na nastavu došli s maskama, unatoč preporuci lokalnog stožera Civilne zaštite o ukidanju te mjere, ministar je odgovorio da "ravnatelji vrlo dobro znaju koje su im ingerencije, kako oni postupaju i za što su odgovorni".

Upravo se čita

Image
NEOČEKIVAN DOGAĐAJ

VIDEO Kovačić otkrio kako je zaradio 'šljivu' ispod oka koja je privukla pažnju na presici

Ne misli da će biti sukoba između ravnatelja škola i lokalnih stožera, unatoč činjenici što su gradovi osnivači škola.

"Nemojmo problematizirati taj dio", rekao je ministar novinarima. "Čini mi se da neke ovakve situacije idu u skladu s tim: ja ću ispasti heroj ili zaštitar – a u stvari to radite zato da biste privukli medijsku pozornost i onda nakon toga ušli u svađu s nekim, a to definitivno nije u interesu djece", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li se prijeći na online nastavu, ako eskaliraju brojke, ministar je odgovorio da je online nastava uvijek spremna. "Za sada idemo ovako kako smo zamislili i ja se nadam da ćemo tako uspjeti i ubuduće", dodao je.

Istaknuo je da je Ministarstvo u kontaktu sa školama te da prati situaciju. "Što god netko komentirao da spuštamo odgovornost – ne spuštamo. I te kako znamo što se dešava i pokušavamo pomoći i na tim razinama", rekao je.

Napomenuo je da sada vrijedi preporuka da se djeca ne stavljaju sva u samoizolaciju zato što je jedan ili dvoje učenika u školi bolesno.

"Onaj dio mjera koji smo relaksirali išao na dobrobit djece, da djeca u načelu, ako nije baš jako loša situacija, u razredima ne nose maske", rekao je ministar istaknuvši da se neće dopustiti kršenje epidemioloških mjera koje vrijede za sve javne prostore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba