očekuju ministarstvo poljoprivrede

Glavaš poručio kako HDSSB-ovci nisu nacisti, ni nacionalisti, a Salapić došao u odori Slavonske sokolske garde

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Branimir Glavaš jeistaknuo da se HDSSB nije nudio ni SDP-u ni HDZ-u, jer ne želi biti 'vagončić u kompoziciji njihovih beznačajnih strančica'. Međutim, zaključio je kako je HDSSB spreman biti tehnička podrška onome tko dobije relativnu većinu i mandat od predsjednice za formiranje vlade

31.10.2015. u 10:47/ Hina

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) održao je u petak navečer predizborni skup u Slavonskom Brodu na kojem su, uz isticanje da je HDSSB najjača stranka u Slavoniji i Baranji, čelni ljudi stranke uzvraćali na kritike koje im ovih dana stiže iz lijevog i desnog političkog bloka.

"Karamarko će morati objasniti zašto je 1993. godine izdao prvog hrvatskog predsjednika i okrenuo se Mesiću i Manoliću. Nakon toga priklonio se Sanaderu pa i njega izdao, a Jadranki Kosor zabio je nož u leđa", kazao je na skupu dugogodišnji čelnik stranke Branimir Glavaš, podsjećajući da se mora doznati i tko je uknjižio pet milijuna dolara nagrade raspisane za hvatanje generala Ante Gotovine.

Glavaš je u podužem govoru istaknuo da se HDSSB nije nudio ni SDP-u ni HDZ-u, jer ne želi biti 'vagončić u kompoziciji njihovih beznačajnih strančica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na kraju je ipak poručio da je HDSSB spreman biti tehnička podrška onome tko dobije relativnu većinu i mandat od predsjednice za formiranje vlade. Kao glavni uvjet Glavaš je istaknuo da HDSSB želi preuzeti ministarstvo poljoprivrede, jer je poljoprivreda gospodarska kičma Slavonije i Baranje.

'Ponosni Slavonci, a ne sezonci'

 "Za Slavoniju HDSSB nije treći put, nego prvi i jedini. Mi smo ponosni Slavonci i ne želimo biti sezonci", istakao je u svom govoru Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Vulin je u svom govoru odgovorio čelniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu, na njegovu izjavu kako mu HDSSB nije prihvatljiv kao mogući partner u vladi, da su on i SDSS potpuno neprihvatljivi u vladi u kojoj će biti HDSSB. Također je kazao da HDSSB već ima spremnog kandidata za ministra poljoprivrede, a to je Željko Kraljičak. Najavio je teške i velike reforme koje bi trebale zaustaviti odlazak mladih koji trebaju postati pokretač obnove.

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Image
Ivica Galovic/PIXSELL

(Foto:Ivica Galovic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo nacisti, nego nacionalisti'

Branimir Glavaš večeras se osvrnuo i na kritike vezane uz osnivanje Slavonske sokolske garde i njene odore crne boje. Glavaš ističe kako je garda pokrenuta jer su pred Hrvatskom teška vremena.

"Ne radi se o razbijačima, siledžijama, nego o mladim visokoobrazovanim ljudima. Mi nismo nacisti, mi nismo nacionalisti", poručio je Glavaš.

Salapić u odori Glavaševe garde

Gardi je večeras pristupio i saborski zastupnik Josip Salapić, koji je kazao da u svojoj torbi mladi gardisti nose fakultetske diplome te da je proteklih dana gardi pristupilo 160 novih članova.

"Napadaju nas Tomislav Karamarko i HDZ. Njima smetaju crne košulje, a ne smetaju im crne torbe s prljavim novcem kojima su pljačkali hrvatsku državu. Ne smetaju mu Josip Manolić i Stipe Mesić, ne smeta mu UDBA, Franju Tuđmana je zaboravio, a sada mu smeta SSG. To je nacionalna sramota i to ne smijemo dozvoliti. Kažu nam da držimo ljestve SDP-u i Zoranu Milanoviću, premijeru nesposobne Vlade koji je rekao da mu ne treba HDSSB, a nacionalna je sramota da HDZ u Osijeku već pune dvije godine drži ljestve SDP-u", obrušio se na napade iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HDSSB-ovoj izbornoj listi u V. Izbornoj jedinici nije bilo mjesta za Boru Grubišića, jednog od najaktivnijih saborskih zastupnika u proteklom mandatu.  O tome zašto je to tako, Branimir Glavaš je uoči predizbornog skupa samo kratko komentirao da se stranka "bavi sadašnjošću, a ne prošlošću".

Više s weba

Pročitajte još

Image
bivša predsjednica

Kolinda oduševila fotografijom iz Međugorja. Prisjetili smo se njezinih izdanja zadnjih 15 godina - od narodne nošnje do maskirne kape

Više s weba