ODUSTAO ZA DOBROBIT STRANKE

Glavaš: Vidimo se na izborima 2015. godine!

13.11.2011. u 11:32/ M.L./Hina

Glavni odbor HDSSB-a u Osijeku je jednoglasno odlučio da se za nositelja izbornih lista na parlamentarnim izborima, umjesto utemeljitelja stranke Branimira Glavaša, izabere predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

OSIJEK - U pismu, koje je na sjednici Glavnog odbora pročitao njegov predsjednik Dinko Burić, Glavaš navodi kako je iznimno počašćen odlukom da bude nositelj stranačkih lista na predstojećim parlamentarnim izborima, ali da tu odluku, "u interesu cijele stranke, u ovome trenutku ne može prihvatiti".

Ocijenio je kako se iz nekih reakcija na odluku Glavnog odbora da on bude nositelj izbornih lista mogla iščitati namjera eliminacije iz izborne utrke ne samo njega osobno, nego i cijelog HDSSB-a, te da objektivno postoji mogućnost višegodišnjeg uklanjanja HDSSB-a s hrvatske političke scene, a da takvu mogućnost ni pod koju cijenu neće dozvoliti.

Stoga je predložio Glavnom odboru da za nositelja izbornih lista predloži predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića te poručio: "Vidimo se na izborima 2015. godine."

Šišljagić je ponovio kako ni jedan zakon, pa niti Ustav, ne priječi da Glavaš bude nositelj izbornih lista, ali da su, nakon takve odluke, krenuli pokušaji eliminacije Glavaša, ali i HDSSB-a, iz izbora za Hrvatski sabor.

Ocijenio je kako mišljenje Ustavnoga suda po kojem Glavaš, budući da je osuđen za ratne zločine, ne bi smio biti niti nositelj na izbornim listama, koje je suprotno mišljenju Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje je tu mogućnost dopustilo, pokazuje kako Ustavni sud smatra "da u DIP-u rade neznalice".

Budući da je predsjednik DIP-a Branko Hvatin ujedno i predsjednik Vrhovnog suda, Šišljagić se zapitao kako će se izbori odvijati, s obzirom na, kako smatra Ustavni sud, ovakvo neznanje DIP-a i predsjednika Vrhovnog suda.

"Da smo već predali liste, one ne bi bile pravovaljane, ali znamo s kim imamo posla, pa se tako i postavljamo", poručio je Šišljagić te najavio kako će stranka, u ponedjeljak u 11,00 sati, predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Šibensko-kininska afera

Kad ti je tata šef županijskog HDZ-a: Školovanje plaća gradska tvrtka, a posao pronalaze tatini prijatelji

Više s weba