Obitelj šokirana

Tajnica Ministarstva graditeljstva starici srušila zid kuće na Pagu? 'Uništila nam je kuću i onda ponudila ot...

20.10.2017. u 11:44/ Vijesti.hr

'Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele', u nevjerici je ispričao Peranić

Novi list piše o rušenju stare kamene kuće u Staroj Novalji na Pagu čija je vlasnica 81-godišnja Šimica Peranić, a cijelu priču kontroverznijom čini činjenica da je vlasnica susjedne parcele, po čijem je nalogu zid srušen, ni više ni manje - Nikolina Nežić, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Obitelj starice je šokirana jer je rušenje narušilo statiku kuće, a njen nećak Krešimir Peranić je, nakon što je vidio fotografije srušene kuće, kontaktirao vlasnicu parcele.

Ona mu je potvrdila da je investitor radova, dodavši da ništa ne rade na kući. Kada je Peranić poslao fotografije, ustvrdila je da "samo skida zid koji je opasan i koji joj smeta", kao i da ne brine jer će izgraditi novi. 

Krešimir je zatražio vlasnicu parcele da prekine s radovima, pozvao je i policiju, no rušenje je ipak nastavljeno. Dan kasnije je kontaktirao i izvođača radova, a stigla mu je i SMS poruka sadržaja: "Poštovani gospodine Peranić, ako ste voljni prodati svoju parcelu do mene, možemo se naći i dogovoriti". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam mogao vjerovati, sada naša kuća odjednom više nije kuća, nego parcela. Znači uništiš nekome kuću, a onda mu ponudiš otkup parcele", u nevjerici je ispričao Peranić.

U ponedjeljak, 16. listopada, otputovao je s tetom u Staru Novalju, piše Novi list.

Upravo se čita

Image
DANAS U SABORU

Političarima stižu povišice, a ima li onih koji bi ih se odrekli na račun onih koji nemaju?

"Ostali smo šokirani. Cijelog zida kuće više nije bilo, a sva imovina ostala je izložena na milost i nemilost kiši i vjetru. Potom su otišli u policijsku stanicu i tamo su doznali tko je investitorica. Na policiji je podnio prijavu protiv Nikoline Nežić. Pozvao je i građevinsku inspekciju, ali kaže ne zna je li nadzor izvršen nakon njegove prijave", priča šokirani nećak starice.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba