UNUTARSTRANAČKI SUKOBI

Glavni odbor SDP-a cijeli dan raspravlja o budućnosti stranke! Maras u RTL-u Danas: 'Rezultat u Zagrebu je ka...

12.6.2021. u 18:46/ RTL Danas

Dio članova zagrebačkog SDP-a svoje je nezadovoljstvo izrazilo već u jutarnjim satima kad su pred stranačkom Središnjicom trgu zapalili lampaše

SDP-ov Glavni odbor cijeli dan na Zoomu raspravlja o raspuštanju zagrebačkog i slavonskobrodskog ogranka, ali i vodstva međimurskog ogranka što je ranije ovog tjedna predložilo Predsjedništvo te stranke. 

Motiv za raspuštanje organizacija su loši izborni rezultati, ali i unutarstranački odnosi, a raspravit će se i isključenje šestero članova Glavnog odbora zbog opstrukcija na izborima.

Dio članova SDP-a Grada Zagreba svoje je nezadovoljstvo izrazilo već u jutarnjim satima kad su pred stranačkom središnjicom na Iblerovom trgu zapalili lampaše i postavili plakate.

U RTL-u Danas je gostovao član Glavnog odbora Gordan Maras. Kazao je da rasprava još traje i da vjeruje da će stranka na kraju sjednice poslati priopćenje ili održati izjavu kako bi obavijestila javnost o odlukama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rasprava u stranci je uvijek konstruktivna. Vi uvijek postavljate tezu da je situacija dramatična za vodstvo stranke i Peđu Grbina, ali mislim da mi u stranci, iako mislimo da neka rješenja nisu najbolja, ne moraju se svi oko svega slagati. Nakon što se donese odluka, treba se postaviti na način da ta odluka najbolje ispadne u budućnosti", kazao je Maras. 

Objasnio je da ako se potvrdi odluka Predsjedništva, onda će se 4.500 članova zagrebačkog SDP-a trebati reevidentirati. "I kako govori predsjednik stranke, veliki dio članova koji će željeti, a nisu se ogriješili o postupke u izbornom procesu, zadržati u stranci. Očekujem da od tih 4500 članova, većina članova ostane", rekao je Maras. 

Upravo se čita

Image
novi detalji

Vođa militanata IS-a nije umro u borbi? Amerikanci objavili da se raznio

"Ako se donese odluka, oni će morati upisati preko povjerenika Gradske organizacije, a to znači da vodstvo upisuje. Rekao bih, borba za svakog člana. Želim da što više tih ljudi ostane aktivno", kazao je Maras. 

"U Zagrebu je rezultat jako loš. To je katastrofalan rezultat i treba vidjeti što tu mijenjati", kazao je Maras i dodao da se priča previše svodi na odnos Davor Bernardić i Peđa Grbin i određene stvari među njima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim to svoditi na odnos Bernardić-Grbin nego na to da što više članova ostane u stranci", zaključio je Maras.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
bolnica slučaj

Natječaj za ravnatelja Srebrnjaka tajan. Satiričar Zovak kaže: 'Šteta što sam propustio da se i ja prijavim'

Više s weba