OGLAS

izvrsna sezona

Goli Francuz izazvao novi turistički incident u Splitu: 'Na čemu je ovaj, jadna mu majka?! Na krovu...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Zar to ne spada u remećenje javnog reda i mira? Zar to ne vrijeđa osjećaje građana?'

21.6.2022. u 17:01/ RTL Vijesti

Split je već godinama omiljena destinacija turista iz cijelog svijeta, a posebno mladih koji su, zahvaljujući brojnim festivalima i zbog želje za dobrim provodom, postali sve češći posjetitelji. Proteklih tjedana svjedočili smo raznim situacijama, od ostavljanja smeća do uriniranja i povraćanja u staroj gradskoj jezgri, a Splićani, govore, noćima ne spavaju od "urlanja pod prozorima".

Stotine "razuzdanih" turista svaku večer u alkoholiziranom stanju bauljaju centrom grada. "Nekidan je grupa turista na Prokurativama zapalila kompletan štekat. Planulo je sve, i suncobrani i stolice… Ajde, ti su bar završili na hlađenju u zatvoru", piše Slobodna Dalmacija. Splićani se na incidente već polako navikavaju.


Iako se čini da nas više ništa ne može iznenaditi, na prvi dan ljeta građani Splita svjedočili su novom turističkom incidentu.

Image
ZBOGOM, PAMETI!

Turisti uriniraju i povraćaju u srcu Splita: 'Da to napravim vani, opalilo bi me po džepu'

Image
ZBOGOM, PAMETI!

Turisti uriniraju i povraćaju u srcu Splita: 'Da to napravim vani, opalilo bi me po džepu'

Ranojutarnja situacija iz Radunice - gol muškarac u zoru skače po krovovima. "Krovopokrivač iz Francuske na Radunici", šalili su se mnogi.

"Dakle, nakon cile noći ludovanja, urlikanja i glasne muzike, jutros u 5:30 sam, kao i ostali susjedi, bio na prozoru… I odjednom se ovaj penje i urliče na krovu. Dok sam dohvatio mobitel, on se okrenuo prema mojoj majci i počeo joj se smijati. Poslikao sam ga, a on je s jednog krova otišao na drugi, pa na treći krov i onda skočio na ulicu Trumbučac", prepričao je za Slobodnu Dalmaciju mladić koji je pratio ovu cjelonoćnu dramu.

Ujutro je pozvao policiju. "Došla su dva starija policajca koji ne znaju engleski… Vrata apartmana u kojem je momak odsjeo bila su otvorena - on gol, a druga dvojica u boksericama", prepričava mladić. Kazuje kako je policajac na tečnom hrvatskom jeziku turista pitao: "Dobro, jesi ti normalan pa skačeš po krovovima? Jesi moga poginit?", na što ga je turist samo blijedo gledao.

Vjerojatno zbunjeni i zgroženi situacijom, policajci su se okrenuli i otišli.


Mladić koji ih je pozvao tvrdi da nije vidio je li policija uzela podatke raskalašenih turista, no, kaže, ne bi se začudio da nije.

"Pa zar to ne spada u remećenje javnog reda i mira? Zar to ne vrijeđa osjećaje građana? Pa riječ je o krajnje nedoličnom ponašanju", pita se sada Splićanin.

Dok se čeka odgovor policije, kao i potencijalne sankcije za ovakvo ponašanje, Splićani se sa incidentom nastavljaju šaliti na društvenim mrežama:

"Na čemu li je ovaj, jadna mu majka?!"
"Na krovu."


Upravo se čita

Image
'SRCE DALMACIJE'

Hoće li i Šibenik imati aerodrom? Već je ušao u prostorne planove, gotov i idejni projekt: 'Mladi bi imali gdje raditi'

U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Superstar finale
Igra moje sudbine
Život na vagi
American idol
default_cta
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
korištenje javnog novca

Otvorena nova istraga protiv Gabrijele Žalac! EPPO istražuje bivšu ministricu zbog zlouporabe položaja


Više s weba