Zataškao nekretnine

Gorana Marića istražuje povjerenstvo, on tvrdi da je svu svoju imovinu stekao prije politike

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučava okolnosti vezane uz ministrovu kuću koju nije prijavio u imovinsku karticu.

10.6.2019. u 14:16/ Hina

Ministar državne imovine Goran Marić, čiju imovinu istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u ponedjeljak je u Bistri poručio da je svu svoju imovinu stekao prije uključivanja u politiku, a i da se naradio u 40 godina.

Marić je odbio bilo što više reći o istrazi Povjerenstva vezano uz kuću od 67 četvornih metara u Remetama koju je izostavio iz svih imovinskih kartica 

"Sve što bih rekao moglo bi biti protumačeno kao pritisak na povjerenstvo", rekao je Marić u Bistri nakon potpisivanja Ugovora kojim njegovo ministarstvo zemljište u vlasništvu države prenosi na Zagrebačku županiju za izgradnju nove bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje o istrazi, ponovio je da će se očitovati kada povjerenstvo završi svoj posao.

"Cijenim, poštujem i volim institucionalnu Hrvatsku tako da povjerenstvo može na miru raditi svoj posao, a kada završi povjerenstvo, naravno da ću se očitovati o svemu tom", rekao je Marić.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučava okolnosti vezane uz imovinu ministra Marića nakon otkrića Jutarnjeg lista da je kuću od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavio iz svih imovinskih kartica iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojemu se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište, iako su kuća i zemljište od 2006. do 2013. godine glasili na Marićevu suprugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba