šok za šokom

Gorivo je od ponoći drastično poskupjelo - neka su probila 14 i 15 kuna po litri! Pogledajte koje su nove cijene

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za prosječni spremnik benzina tako od danas treba platiti 41 kunu više, a oni koji imaju dizelaše čak 70 kuna više nego do sada

15.3.2022. u 8:24/ RTL Vijesti

Od ponoći novi šok za sve koji toče gorivo - Eurosuper 95 je skuplji 82 lipe i dosegao je 13 kuna po litri dok je dizel poskupio čak 1,40 kuna! Za prosječni spremnik benzina tako od danas treba platiti 41 kunu više, a oni koji imaju dizelaše čak 70 kuna više nego do sada.  

Prema podacima Ministarstva gospodarstva i te portala cijenegoriva.info, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama INA-e, Petrola, Croduxa, Lukoila i još nekih distributera od danas iznosi 13 kuna, dok je dosadašnje cijena bila 12,18 kuna po litri.

Kad je riječ o eurodizelu, na većini benzinskih crpki od danas stoji 13,91 kuna za litru, a bio je 12,51 kunu. Premium dizelska goriva probila su plafon od 15 kuna po litri.

Eurosuper 100 je uglavnom prešao 14 kuna dok se eurosuper 95 class plus od danas se prodaje za 13,67 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autoplin je također poskupio, 21 lipu po litri, a za prosječni spremnik treba izdvojiti devet kuna više. Lož ulje skuplje je 1,21 kunu, a plavi dizel 1,51 kunu. 

Detaljne cijene goriva provjerite OVDJE.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Fiksirane marže i smanjene trošarine

Kako bi ublažila cjenovni udar, Vlada je prošlog tjedna fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovni eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a privremeno je smanjila i trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo.

Ukupna marža za dizelsko i benzinsko gorivo fiksirana je na 75 lipa po litri, a na plavi dizel na 50 lipa po litri. Na rok od 90 dana smanjene su trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, i to za 40 lipa po litri bezolovnog motornog benzina te 20 lipa po litri dizelskog goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu mjera koje je donijela Vlada je procijenila da će se rast cijena osnovnog eurosupera i eurodizela uspjeti zadržati u rasponu od 80 lipa do 1,20 kuna po litri. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
divljački ispad

HGSS-ovac o premlaćivanju na Platku: 'Kolegu su brutalno udarili u glavu, jedva smo ga spasili'

Više s weba