na računu nisu

Gradonačelnica Malog Lošinja prodala je staru školu, no nitko ne zna gdje je novac od prodaje

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu

24.5.2021. u 8:30/ RTL Vijesti

Mnogi se ovih dana pitaju je li HDZ-ova Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja potrošila novac koji je grad uprihodio od prodaje jedne od starih škola, iako je ta sredstva trebala namjenski uložiti u projekt gradnje nove školske, sportske dvorane.

Gdje je novac?

Riječ je o 6,5 milijuna kuna za koliko je Mali Lošinj krajem 2019. prodao staru školu u tamošnjoj Zagrebačkoj ulici. Puni iznos trenutno nije na gradskom računu, piše Telegram. Naime, 12. travnja ove godine grad je raspolagao s nešto više od 5,6 milijuna kuna, od čega se, dva milijuna odnose na dozvoljeni minus. U tom trenutku grad imao samo 3,6 milijuna kuna gotovine.

U čudno trošenje novca od prodaje stare škole posumnjali su početkom godine gradski vijećnici. Njima je gradonačelnica rekla da se novac nalazi na gradskom računu. Kad su te sumnje dospjele u javnost za iznos od 6,5 milijuna kuna zainteresirala se i Primorsko-goranska županija (PGŽ) kao osnivač škole. No ni njima, potvrdili su za Telegram, gradonačelnica nije precizno odgovorila.

Image
Novo priznanje

Svjetsko, a naše: Tri hrvatska grada uvrštena su na popis najboljih destinacija u svijetu

Image
Novo priznanje

Svjetsko, a naše: Tri hrvatska grada uvrštena su na popis najboljih destinacija u svijetu

Novac od prodaje starih škola trebao je biti uložen u novu školsku, sportsku dvoranu na osnovu ugovora iz 2003. godine. Ni županija ni gradski vijećnici nisu dobili konkretan uvid u gdje je prihod od prodaje škole. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije se potrošio ni na plaće, ni na manifestacije, ni na neke druge stvari koje su nepotrebne. On je tu, o njemu se vodi računa i čekat će da riješimo urbanistički plan, da se riješi projektna dokumentacija i onda će se zajedno s tim sredstvima i ostalima koja budu na raspolaganju, ovisno o cijeni koštanja, uložiti u izgradnju školske sportske dvorane. Prihod od prodaje je tu i neka se nitko ne brine'', izjavila je Kučić u veljači. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća kod Rijeke: Šest osoba ozlijeđeno u sudaru auta, jedna kritično

Više s weba