pozvan je doći

Gradonačelnik Novog Sada prozvao Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj, istarski župan mu je spremno odgovorio

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Srecko Niketic/PIXSELL

Srbijanski političar tvrdi kako nikad neće razumjeti Srbe koji su danas odmaraju na hrvatskoj obali

4.8.2022. u 22:12/ RTL Vijesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević  odlučio je prokomentirati Srbe koji su kao destinaciju za svoj odmor odabrali Hrvatsku. Kazao je kako izjavio ''nikad neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji, Istri, na otocima, na odmoru''. No uz to je napomenuo kako nikoga ne osuđuje i kazao ''nek ljetuje gdje god hoće, baš me briga'', piše Jutarnji list.

''Ali mora da je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj jer će oni sutra slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi'', komentirao je Vučević.

Novosadski gradonačelnik je i naglasio kako je upravo Novi Sad primio najveći broj izbjeglica '90-ih. Vučeviću je na Facebooku odgovorio istarski župan Boris Miletić.

Image
više domaćih gostiju

Poreč je premašio dva milijuna noćenja: U gradu boravi 30 tisuća turista

Image
više domaćih gostiju

Poreč je premašio dva milijuna noćenja: U gradu boravi 30 tisuća turista

Za njega je retorika novosadskog gradonačelnika neprihvatljiva, no jednako tako Miletić ga je pozvao da posjeti Istru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze'', napisao je Miletić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ne daju dirat' u more

Od Pule do Makarske transparentima protiv novog zakona: 'Va vražju mater hote, ne damo naše grote'

Više s weba