OGLAS

POBUNA U SDP-U

Grbin kandidat ili ne? Dio stranke ne želi ga za premijera već traži da se izabere novi kandidat

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iako je malo vjerojatno da će se u subotu na sjednici Glavnog odbora Jaićev prijedlog uvrstiti na dnevni red, jer bi to značilo da je Grbin izgubio većinu u tom tijelu, činjenica je da time problemi za stranku i njezina šefa neće završiti

8.9.2023. u 9:56/ Hina

Treba li Peđa Grbin biti stranački kandidat za premijera tema je o kojoj bi, nakon Predsjedništva stranke, mogao raspravljati i Glavni odbor SDP-a koji se sastaje sutra, piše u petak Večernji list.

Jedan član tog najvišeg stranačkog tijela Tihomir Jaić službeno je zatražio nadopunu dnevnog reda sjednice. Traži da članovi Glavnog odbora raspravljaju i glasaju o načinu na koji bi stranka trebala već za iduće parlamentarne izbore birati svog kandidata za premijera.


Jaić time direktno staje protiv Peđe Grbina koji je u utorak pred kamerama kazao kako se vidi kao budući premijer, što je, uostalom, kazao i članovima vodstva stranke na zadnjoj sjednici Predsjedništva na kojoj se raspravljalo o opciji da ga se zamijeni nekim drugim s obzirom na slab osobni rejting i rejting stranke.

Image
šef sdp-A

Peđa Grbin: 'Vidim se kao budućeg premijera'

Image
šef sdp-A

Peđa Grbin: 'Vidim se kao budućeg premijera'

Iako je malo vjerojatno da će se u subotu na sjednici Glavnog odbora Jaićev prijedlog uvrstiti na dnevni red, jer bi to značilo da je Grbin izgubio većinu u tom tijelu, činjenica je da time problemi za stranku i njezina šefa neće završiti.

Nezadovoljstvo unutar SDP-a je veliko i mnogi članovi stranke smatraju da stranačko vodstvo staje iza Grbina iz oportunizma i zato da bi dobili prolazna mjesta na listama za Sabor. Izvori iz stranke kažu da Jaić nije usamljen u svom zahtjevu i kako neće tek tako odustati od traženja da Glavni odbor bira kandidata za premijera.

I ne prođe li u subotu taj njegov prijedlog, navodno će krenuti i s prikupljanjem potpisa među članovima Glavnog odbora kako bi se na prvoj idućoj sjednici tog tijela taj zahtjev ipak uvrstio u dnevni red i raspravio. Isto tako, čuje se da će već na idućoj sjednici Glavnog odbora u subotu dio članova svakako otvoriti pitanje situacije u stranci i slabe pozicije stranke i Peđe Grbina, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

POGLEDAJTE VIDEO: Direktova izborna matematika. Plenković, Grbin, Benčić, Selak Raspudić. Ispitali smo tko sve želi biti premijer


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOSJE JARAK'

Najveća bol koju roditelj može iskusiti: Ljerki je mezimica izdahnula na rukama, bol je preživjela uz Zvonka


Više s weba