krah odnosa

Grbin o Plenkoviću: 'Ne možeš biti političar i biti mimoza. Brate, nemoj se čuditi ako dobiješ tešku riječ na...

20.4.2022. u 19:05/ RTL Danas

'Hrvatska s Plenkovićem na čelu koji je bahat, a s druge strane preosjetljiv ne može dalje', smatra Grbin

Potpuni krah odnosa predsjednika Vlade i predsjednika Republike. Pale su najžešće uvrede do sad koje su kulminirale nakon inicijative nekoliko generala za pomilovanjem bivših agenata UDBE Perkovića Mustača.

Tvrda kohabitacija postaje sve tvrđa i tvrđa.

RTL-ova reporterka razgovarala je s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom o burnom danu u Saboru.

Image
Potpuni krah odnosa

Pale su najžešće uvrede do sad: Milanović premijera nazvao udbaškim gojencem, a Plenković njega patološkim lažljivcem i štetočinom

Image
Potpuni krah odnosa

Pale su najžešće uvrede do sad: Milanović premijera nazvao udbaškim gojencem, a Plenković njega patološkim lažljivcem i štetočinom

"Građani su postali taoci ega gospodina Plenkovića. U politici se često častimo riječima koje su preteške i koje bi trebalo izbjegavati, ali svi ih koristimo. Ne možeš se baviti politikom i biti mimoza", rekao je Grbin.

Na pitanje je li Milanović danas pretjerao Grbin je komentirao Plenkovićeve izjave te dodao da je premijer isto tako vrijeđao zastupnike i predsjednika. "Ako nekog zoveš panjem onda, brate, nemoj se čuditi kada ponekad dobiješ tešku riječ i na svoj račun", kaže Grbin.

"Bezobrazluk i teške riječi su jedno, a bojkotiranje suradnje s predsjednikom kojeg su izabrali građani je drugo", istaknuo je predsjednik SDP-a.

"Hrvatska s Plenkovićem na čelu koji je bahat, a s druge strane preosjetljiv ne može dalje", smatra Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pomilovanju generala

"Pomilovanje ne znači oprost od kaznenog djela za koje je netko osuđen. Pomilovanje je čin milosrđa koji se daje nakon što je netko pravomoćno osuđen", istaknuo je Grbin.

U slučaju da je na primjer Grbin predsjednik kaže da ako bi rekao da pomilovanja ne daje da bi onda ostao pri toj odluci, a u slučaju da daje pomilovanja onda bi proučio zahtjev, kaže Grbin, i razgovarao s tijelima koja sudjeluju o postupku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
produženi vikend

Hrvati majstori u 'spajanju' blagdana s vikendom: Krenulo se iz Zagreba na jug, gužve na izlazu iz grada

Više s weba