OGLAS

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Grlić Radman komentirao slučaj Hrvata pritvorenih u Zambiji. O svjedoku Pernaru: 'Tužiteljstvo može pozvati koga god želi'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Možemo samo pojačati zaštitu interesa hrvatskih državljana kroz bolje informacije i njihova prava preko odvjetnika. Naša obveza je zaštita hrvatskih državljana gdje god bili i za što god bili optuženi', rekao je Grlić Radman

8.5.2023. u 13:13/ Danas.hr

Završeno je današnje ročište Hrvatima optuženima za pokušaj trgovine djecom u Zambiji te se nastavlja se idući tjedan 17.,18. i 19. svibnja. Osim četiri hrvatska para, na optuženičkoj klupi su i Steven Mulija, službenik za ugostiteljstvo iz DR Konga te Gloria Sondoyi Sakulenga, viša imigracijska službenica.

Danas su se svi izjasnili da nisu krivi, a u ulozi svjedoka na sudu bi se trebao pojaviti i Ivan Pernar.


Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman za RTL Danas je rekao da prate slučaj Hrvata u Zambiji.

"Tamo su naši predstavnici iz veleposlanstva", kazao je Grlić Radman koji nije htio komentirati činjenicu da će se Ivan Pernar pojaviti u svojstvu svjedoka.

"Tužiteljstvo može pozvati koga god želi. To je pravosudni postupak. Možemo samo pojačati zaštitu interesa hrvatskih državljana kroz bolje informacije i njihova prava preko odvjetnika. Naša obveza je zaštita hrvatskih državljana gdje god bili i za što god bili optuženi", rekao je ministar.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'TO JE OBAVEZA'

Jandroković o plaćanju troškova navijača iz grčkih zatvora: 'Država mora brinuti o svojim državljanima'


Više s weba