povratak u rh

Gužve na granici s BiH: Prema pravilima, ako nema nikakav test, osoba mora u izolaciju 10 dana

31.1.2021. u 20:42/ Nikolina Radić

Gužvi ima jer se svi automobili detaljno pregledavaju

Oni Hrvati koji su odlučili provesti vikend na skijanju u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje rade i kafići i restorani a dobije se i PCR test na koronu kako u povratku ne bi imali probleme, krenuli su kućama.

Zbog toga je danas pojačan promet na graničnim prijelazima. A moguća su i dulja čekanja zbog postupka kontrola. U gužvi je zapela i naša ekipa koja je razgovarala s putnicima na graničnom prijelazu Kamensko. 

Danas je u Hrvatsku ušlo oko 42 tisuće ljudi do popodnevnih sati. Preko graničnog prelaza Kamensko, jednog od najfrekventnijih prijelaza prema Dalmaciji, prešlo je tristotinjak automobila. 

Image
hit destinacija

Brojni Hrvati odlučili su se otići na skijanje u BiH: 'Jako smo zadovoljni cijenama'

Image
hit destinacija

Brojni Hrvati odlučili su se otići na skijanje u BiH: 'Jako smo zadovoljni cijenama'

Gužvi ima jer se svi automobili detaljno pregledavaju. Ukoliko je osoba preboljela koronu u zadnja tri mjeseca i ima dokaz o tome, prolazi normalno natrag u Hrvatsku. 
Jedna od mogućnosti je imati negativan PCR test, a osim toga dozvoljen je i ulaz onima koji će se u BiH zadržavati 12 sati. Ako test pokazuje da je osoba pozitivna,
upućuje se u karantenu i ulazi u sustav MUP-a. Mora se javiti liječniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nema nikakav test, osoba mora u izolaciju 10 dana. A ako u RH napravi PCR test i on je negativan, može nastaviti dalje normalno raditi i kretati se. Neslužbeno, na Kamenskom posljednjih dana nisu zabilježili pozitivne osobe. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba