naplata računa

Hajdaš Dončić: 'Oko 30.000 eura je trenutni trošak zadržavanja vlaka u Mađarskoj'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je kako će Hrvatska Mađarskoj ispostaviti račun za zadržavanja vlaka Hrvatskih željeznica, a cifra se penje do 30.000 eura

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ponovio je kako će Hrvatska ispostaviti Mađarskoj račun za zadržavanje vlaka Hrvatskih željeznica tri tjedna.

Image
bitka za zasluge

Povratak vlaka iz Mađarske u Hrvatsku: što ova prepirka govori o odnosima na političkoj sceni?

Image
bitka za zasluge

Povratak vlaka iz Mađarske u Hrvatsku: što ova prepirka govori o odnosima na političkoj sceni?

"Račun im ja neću ispostaviti račun. Nisam direktor poduzeća, ali će im račun ispostaviti Hrvatske željeznice putnički promet. Još jedannom vas molim da radite razliku između tri tvrtke koje se bave željeznicom. HŽ PP objedinjuje sve fakture - i od HŽ Infrastrukture i Carga. Tako da je primjerice taj famozni vlak lokomotiva od Carga, a vagoni su od Putničkog. To im je otprilike oko 30.000 eura trenutni trošak zadržavanja vlaka u Mađarskoj. HŽ PP će proslijediti Holdingu mađarskih željeznica račun za zadržani vlak jer to košta", istaknuo je Hajdaš Dončić.

Također je dodao kako su Mađari vratili vlak u jako lošem stanju.

"Vlak je bio u jako lošem stanju kada je vraćen. Dakle, kroz taj račun će biti, da tako kažemo, procijenjeni trošak čišćenja i trošak zašto je on tako dugo tamo stajao. To je definitivno generalno nanijelo štetu vagonima. Zbog fekalija, smrada, smeća, itd.", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako komentira mađarske najave de granicu neće zatvoriti do hrvatskih parlamentarnih izbora, ministar je odgovorio: "A Mađari kao Mađari. Oni imaju jednog predsjednik koji je previše desno orijentiran. Dakle, on može raditi što hoće u svojoj državi, ali mislim ne može nama određivati sudbinu. Gledajte, zadnji put smo 1918. na zagrebačkom glavnom kolodvoru skidali mađarske zastave i simbole od vlakova. Mi sigurno nećemo dozvoliti da se to ponovi".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba