Hrvatska ima obveze

Hajduković: 'Hrvatska se ne treba povlačiti iz NATO misija, ali treba razmotriti gdje se šalju vojnici'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

"Ovo nije prvi incident, ali je prvi koji za posljedicu ima smrt naših vojnika"

25.7.2019. u 13:34/ Hina

Međunarodni tajnik SDP-a Domagoj Hajduković izjavio je u četvrtak kako se Hrvatska zbog preuzetih obaveza ne bi trebala povlačiti iz misija NATO-a, posebice ne svih, ali da treba razmotriti u kojem broju i gdje šalje svoje vojnike.

Hajduković je izrazio sućut obitelji hrvatskog vojnika Josipa Briškog koji je poginuo u Afganistanu, te poželio brz oporavak dvojici ozlijeđenih vojnika, kao i sigurnost čitavom hrvatskom kontingentu koji sudjeluje u misiji NATO-a.

Hrvatska ima obveze

Istaknuo je da je Hrvatska ulaskom u NATO preuzela određene obveze, donesene su i odluke u Saboru na temelju kojih hrvatski vojnici sudjeluju u različitim mirovnim operacijama sa saveznicima.

"Nažalost, kad ste niz godina prisutni na teritoriju kao što je Afganistan, a to je još borbena zona, za očekivati je da će se dogoditi takvi incidenti. Ovo nije prvi incident, ali je prvi koji za posljedicu ima smrt naših vojnika", kazao je Hajduković nakon okruglog stola o problemima korupcije koji je organizirao SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Potrebnim drži da se razmotri broj vojnika koji sudjeluju u misijama jer, naglasio je, nije isto šalju li se vojnici u Latviju ili Afganistan.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Zaključio je kako se Hrvatska ne bi smjela povlačiti iz NATO misija, pogotovo ne svih jer je kao saveznik preuzela određene obaveze, ali treba razmotriti u kojem broju i gdje šalje svoje vojnike.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba