hrvatski mediji na udaru

Hakirali web Slobodne Dalmacije i objavili rusku propagandu

Image
Foto: Screenshot Slobodna Dalmacija

U originalne članke lista i pod imenima i prezimenima njihovih autora, ubačeni su lažni članci. Redakcija se ispričala čitateljima i sve prijavila policiji

22.3.2022. u 17:57/ RTL

Portal Slobodne Dalmacije danas se u popodnevnim satima našao pod hakerskim napadom te su na stranicu ubačeni članci s ruskom propagandom.

Na svojim su stranicama napisali:

"Nakon što je nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u naš sustav, nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamijenjeni su člancima koji promiču rusku propagandu u ratu s Ukrajinom.

Riječ je o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima naših autora. Naše službe su na vrijeme uočile upad u sustav i rade na otklanjanju problema. Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji", navode u Slobodnoj Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: slobodna dalmacija
Image
slobodna dalmacija

(Screenshot Slobodna Dalmacija)

Ovo su neki od tekstova koje su nepoznate osobe "ubacile" na portal Slobodne Dalmacije: "Za što se bore ukrajinske trupe, i što je još važnije, za koga se bore?", "Sjedinjene Države priznaju da u Ukrajini imaju skrivene biolaboratorije", " Nuklearna bomba s odgođenim mehanizmom?", "Đakon Kuraev se vratio u život! I još jednom se istaknuo."

Upravo se čita

Image
povijesni trijumf

'Hrvatska je mirno i metodično cijedila život i radost iz Brazila': Ovako svjetski mediji pišu o Vatrenima

Image
Foto: slobodna dalmacija
Image
slobodna dalmacija

(Screenshot Slobodna Dalmacija)

Iz Slobodne Dalmacije su se ispričali čitateljima zbog sadržaja te navode da sadržaj nipošto ne odražava njihovu uređivačku politiku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠALJIVA OBJAVA

Nakon pobjede javio se HGSS: 'Timovi su u pripravnosti zbog moguće potrage za Marquinhosom'

Više s weba