milanović na skupu u šibeniku

'HDZ i njihova nedomoljubna koalicija su sitna riba, izdajnici koji bi Hrvatsku pretvorili u rupčagu'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović s predizbornog skupa za IX. izbornu jedinicu u Šibeniku u subotu je najavio "žestoku političku borbu" na predstojećim parlamentarnim izborima, rekavši da se oni koji se ponašaju u neskladu sa zakonom danas tresu od straha

31.10.2015. u 15:07/ Hina

Na skupu koalicije Hrvatska raste održanom u šibeskom HNK-u, premijer Zoran Milanović je istaknuo da očekuje veliku potporu Šibenčana koji su, kako je kazao, uvijek znali dobro odabrati, pa će znati i ovoga puta.

Čelnik SDP-a u svom je obraćanju Šibenčanima spomenuo i situaciju u Jadranskoj banci koju je nedavno preuzela država kroz DAB. Rekao je kako ne zna je li upravljanje bankom bilo kriminalno, ali da je svakako bilo loše. Ova je Vlada spasila banku, dodao je.

Osvrnuo se i na svoje političke konkurente, HDZ-ovu Domoljubnu koaliciju, ustvrdivši da se pojedinci iz HDZ-a 'ne znaju izražavati', kako im u tome 'ne može pomoći niti blesimetar', i da  za to 'ne postoji niti antibiotik kojim se liječi to stanje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije sramota čitat s blesimetra, Obama to čini cijelo vrijeme, ali je problem kad sebi na blesimetar napišeš blesave stvari", rekao je Milanović.

"HDZ i njihova nedomoljubna koalicija su izdajnici, a mi branimo nacionalne interese", izjavio je predsjednik SDP-a Milanović, dodajući kako je riječ 'o izdaji, a ne veleizdaji jer za veleizdaju valja biti kalibar, a ne sitna riba'.

Upravo se čita

Image
rtl danas

Ekskluzivno! Ovo je snimka tučnjave na Platku!

Domoljubna koalicija, nastavio je, "Hrvatsku bi pretvorila u rupčagu u kojoj bi se proveli bolni rezovi prava i džepova".

Milanović: nitko nije iznad zakona, pa niti politički uhljebi koji su dolazili na Ustavni sud

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara Milanović je komentirao medijske navode o slučaju USKOK-ove istrage protiv jedne sutkinje Ustavnog suda. Kazao je kako za tajne mjere kontrole ne bi niti trebao znati jer nije za njih nadležan.

Dodao je da nitko u Hrvatskoj nije izvan zakona, ni on, niti predsjednica Republike, niti ustavni suci.

Ako je točno to što su mediji objavili, nastavio je Milanović, u tome je sudjelovalo Državno odvjetništvo RH i sud, a ne premijer, Dodao je da nitko nije iznad zakona, pa niti politički uhljebi koji su dolazili na Ustavni sud.

Prema navodima današnjeg Jutarnjeg lista, Uskok je prije nekoliko tjedana pokrenuo tajne izvide protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića, Paška Dodića, i potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića, te jedne sutkinje i jedne savjetnice na Ustavnom sudu, zbog sumnji da su pred Ustavnim sudom pokušali izlobirati rušenje dijelova Zakona o sportu. No, nakon tjedan dana osobe pod mjerama su doznale da su pod tajnim nadzorom policije, tvrdi Jutarnji list. Dodaje kako na kraju nije dokazana hipoteza da su Mamić i Vrbanović doista pokušali privoljeti navedenu sutkinju Ustavnoga suda da “sruši” zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je istaknuo kako je vrijeme i da se stane na kraj onima koji kompromitiraju istrage, ako se to dogodilo u ovom slučaju.

Zaključio je kako je važno da nakon četiri godine vlasti Kukuriku koalicije nitko nije iznad zakona. Oni koji se ponašaju bahato i u neskladu sa zakonima danas se tresu od straha, zaključio je Milanović.

Sudjelujući na predizbornom skupu koalicije Hrvatska raste u Šibeniku, Ranko Ostojić je rekao  da je HDZ dva puta opljačkao Hrvatsku no kako treći put - neće.

Također je kazao  da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko možda ne nosi crnu košulju, no kako mu je duša crna. Ostojić je naveo  da HDZ-ova  Domoljubna koalicija nema 40 posto žena na listi, ali je zato na njoj 40 posto osumnjičenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
bivša predsjednica

Kolinda oduševila fotografijom iz Međugorja. Prisjetili smo se njezinih izdanja zadnjih 15 godina - od narodne nošnje do maskirne kape

Više s weba