o izvješćima SOA-e

HDZ o Milanoviću: 'Priznao je postojanje radikalne skupine. Zašto nastavlja sa štetočinskim ekshibicijama?'

Image

Zoran Milanović

Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Iz HDZ-a naglašavaju da je Zoran Milanović danas i sam priznao da u Hrvatskoj postoje radikalne grupe

17.9.2022. u 18:42/ RTL Vijesti

HDZ je na Facebooku komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića o izvješćima SOA-e i optužbama na teret potpredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Marija Kapulice.

Image
'diletantski javni istup'

Milanovićev ured: 'Kapulica ugrožava eventualno postupanje državnih institucija'

Image
'diletantski javni istup'

Milanovićev ured: 'Kapulica ugrožava eventualno postupanje državnih institucija'

Odgovor HDZ-a prenosimo u cijelosti:

''MILANOVIĆ JE DANAS PRIZNAO DA POSTOJE RADIKALIZIRANE GRUPE KOJE "TREBA RAZBITI & POHAPSITI"! ZAŠTO JE DO JUČER TVRDIO SUPROTNO?

General Tomo Medved iz Vukovara o Milanovićevim „tezama“: Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica, koja svoj posao radi profesionalno i odgovorno, bilježi postojanje radikalnih skupina koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti u Hrvatskoj. Službe su pratile te skupine i prije prosvjeda prošle subote. Što je, kao i ja danas, naveo potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica, ne otkrivajući detalje iz izvješća SOA-e. Stoga bih molio da nitko ne relativizira sadržaj tog izvješća i da o njemu ne nastavi javno raspravljati. Za razliku od nekih, Vlada Republike Hrvatske ozbiljno shvaća sve elemente koji su sadržani u izvješću. Nećemo dopustiti da se ugrozi ustavnopravni poredak & sigurnost Hrvatski građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ove riječi PPVRH Medveda dodajmo da je predsjednik RH danas i sam priznao da u Hrvatskoj postoje radikalne grupe, koje treba „razbiti i pohapsiti“ i kojima treba „suditi“. Zašto onda nastavlja sa svojim štetočinskim ekshibicijama i relativiziranjem sigurnosnih činjenica? Zašto je onda do jučer tvrdio, nastojeći na silu oponirati premijeru Andrej Plenković, da u našoj zemlji „nema radikalnih skupina“? Time je samo potvrdio ono što je konstatirao Kapulica - da Milanović ili nije razumio izvješće SOA-e ili da je svjesno manipulirao s njim'', priopćili su iz HDZ-a.

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG TABORA

Belgijanci oduševljeni Vatrenima: 'Igraju rock 'n' roll nogomet! Favoriti su, ali...'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba