pohvalili se uspjesima

HDZ odgovorio Bernardiću: 'Nema povratka na staro - na pustoš zvanu SDP Hrvatske'

Image
Foto: RTL Danas

'SDP-ovi kritikanti imaju obraza pametovati, a prema usporednim podacima bilo bi im bolje da se - poklope ušima', poručuju iz HDZ-a

19.10.2018. u 16:20/ Hina

Iz HDZ-a su u petak odgovorili SDP-ovcima na kritike rada Plenkovićeve Vlade, poručivši kako bi im bilo  bolje da se "poklope ušima" umjesto da kritiziraju jer je Vlada protekle dvije godine mandata potrošila u ispravljanju negativnih trendova koje im je ostavila prethodna SDP-ova Vlada.

"SDP-ovi kritikanti imaju obraza pametovati, a prema usporednim podacima bilo bi im bolje da se - poklope ušima", navodi se u HDZ-ovu odgovoru na Facebooku predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, koji je danas prve dvije godine Plenkovićeve vlade ocijenio "godinama političke korupcije, bez ikakvih reformi".

'Nema povratka na pustoš zvanu SDP'

HDZ navodi da su od SDP-ove vlade naslijedili svega 9 posto ugovorenih sredstava od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj  na raspolaganju iz EU-a. "Danas smo na 54 posto", ističu u odgovoru Bernardiću.

Među svojim uspjesima HDZ navodi i smanjenje javnoga duga, porast zaposlenosti, prosječne plaće i mirovina. Tako će, tvrde, zatečeni javni dug od 85 posto BDP-a do kraja godine, prema planu, pasti na - 74,5 posto, a stopa zaposlenosti od 56,8 posto na početku mandata u ovom će kvartalu narasti na 63 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prosječna plaća u mandatu naše Vlade porasla je za 710 kuna. Povećali smo i minimalne plaće dva puta po 5 posto, što je više nego u prethodnih 9 godina. Obećali smo povećanje mirovina za 5 posto u cijelom mandatu, a u dvije godine već smo ih povećali za 6,3 posto", odgovaraju iz HDZ-a uz poruku da "Nema povratka na staro - na pustoš zvanu SDP Hrvatske".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba