prepirke u rijeci

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke: 'Nije bilo dovoljno osuda sramotnih izjava ugostitelja'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Premijer Plenković je jučer reagirao na normalan, civiliziran i demokratski način,smatra HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke

23.2.2021. u 13:40/ Hina

Kandidat za gradonačelnika Rijeke i predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović ocijenio je u utorak da , kako je ocijenio, "neviđeno diskriminatorne i sramotne izjave jednog ugostitelja" nisu rezultirale s dovoljno osuđujućih stajališta većine aktera riječke političke scene. 

'Njihova šutnja je znakovita'

"To su sadašnji gradonačelnik na odlasku i većina kandidata za gradonačelnike. Njihova šutnja je znakovita jer bi, da se radi o njima, skakali do neba", rekao je Ostrogović.

"Najprije kao građanin Rijeke, a potom kao predsjednik gradskoga HDZ-a smatram da su svakako važni sloboda govora i pravo na mišljenje i stav te pravo na različita politička mišljenja, no odlučno se protivim zatiranju ljudskih prava i sloboda, podjelama i diskriminaciji s obzirom na političku pripadnost", istaknuo je. 

 "Premijer Plenković je jučer reagirao na normalan, civiliziran i demokratski način, upozorivši javnost na jako loše izjave. S druge strane, Obersnel u svom obraćanju tvrdi da smiruje strasti, a radi ono što najbolje zna, a to su nove podjele u društvu i Rijeci te borba za vlast, a to je primjer dvostrukih standarda i licemjerja", ustvrdio je Ostrogović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oštro na ugostitelja

Plenković napao ugostitelja pa rekao da ne želi voditi polemiku s vlasnikom 'Tri majmuna'. Vlasnik riječkog kafića za RTL kaže da ga žele ušutkati

Image
oštro na ugostitelja

Plenković napao ugostitelja pa rekao da ne želi voditi polemiku s vlasnikom 'Tri majmuna'. Vlasnik riječkog kafića za RTL kaže da ga žele ušutkati

Ocijenio je da je Obersnel, prozivajući predsjednika Vlade da ima problem s Rijekom, pokazao kako ne razumije da je Hrvatska punopravna članica Europske unije, koja je utemeljena na antifašizmu, a Hrvatska još i na pobjedi u Domovinskom ratu.

Istaknuo je da se Obersnel prije svakih izbora poziva na antifašizam, koji, kako je rekao, svaki normalni građanin Hrvatske i Europske unije smatra civilizacijskim dosegom koji uopće ne dolazi u sumnju.

Upravo se čita

Image
MORAJU BITI NA OPREZU

Dvojici Vatrenih prijeti suspenzija i propuštanje osmine finala u slučaju da Hrvatska prođe

"To može samo čovjek čija se vladavina može povezati s neuspjehom, nesposobnošću i stalnom praznom pričom", zaključio je Ostrogović.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Prosvjednici ispunjavaju izjave da je traženje covid potvrde neustavno

Više s weba