divljački ispad

HGSS-ovac o premlaćivanju na Platku: 'Kolegu su brutalno udarili u glavu, jedva smo ga spasili'

1.2.2023. u 15:50/ Danas.hr

Pročelnik HSS-a Marko Andrić opisao je na presici kako se dogodio napad na njihove kolege na skijalištu Platak. Kaže da su im kolegu toliko izudarali da su mu morali izvaditi jezik i staviti ga na bok. Napadači nisu pokušavali pobjeći. Vikali su da su oni borci, da su istrenirani...

Pročelnik HSS-a Marko Andrić na konferenciji za medije, koju je HGSS održao nakon brutalnog premlaćivanja HGSS-ovih djelatnika i djevojke na riječkom Platku ispričao je što se sve dogodilo tog dana. Rekao je kako su pretučeni volonteri iza 20 sati opazili BMW na skijalištu koji je upao u snijeg. Odbili su ga izvaditi iz snijega što je potaknulo incident.

"U jednom trenu me jedan od poznanika uhvatio i rekao da su napali našeg člana ispred. Vidjeli smo iz kafića da se nešto događa i istrčali smo van i pokušali obraniti našeg prijatelja", objasnio je Andrić.

Image
KAKAV INCIDENT

FOTO BMW-om došli na Platak i driftali po stazi za skijaše, a onda se potukli s okupljenima

Image
KAKAV INCIDENT

FOTO BMW-om došli na Platak i driftali po stazi za skijaše, a onda se potukli s okupljenima

"Nažalost, ja nisam vidio prvi napad koji se dogodio. Kasnije je taj kolega dobio još jedan udarac zbog kojeg je pao. Ja sam to gledao. Ne znam koji točno mladić ga je udario. Nakon što je pao, pokušao se pridići u sjedeći položaj i pri tome mu je jedan od mladića zadao brutalni udarac u glavu. Mi smo mu izvadili jezik i stavili ga na bok, sve ono za što smo obučeni. Ja sam se udaljio i tražio pomoć i da me se spoji na policiju", rekao je Andrić.

Andrić je na konfereciji istaknuo kako je sudjelovao u obrani kolege. Pokušavao je rastaviti sukobljene.

"Ne sjećam se ako sam dobio udarac, ali vjerojatno nešto i jesam u naguvaranju. Napadači nisu pokušali pobjeći, ali nisu se činili normalni. Vikali su da su oni borci, isticali su da su istrenirani", kazao je Andrić.

Apsurd u cijeloj priči je da čovjek koji je ozlijeđen, dva sata ranije je spasio dvije izgubljene planinarke. Nije mi mogao previše reći o tome zašto je došlo do svega toga jer ima bolove u glavi i ne može gledati u ekran dugo. Koliko sam načuo, postoje snimke koje će nam objasniti sve to", zaključio je Andrić.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zatvoreni dio sjednice

Primorac imenovan guvernerom, razriješen Čuraj, imenovana i Uprava INA-e

Više s weba