'nećemo odustati'

HND skupio potpise i predao ih premijeru! Traže smjenu Beroša zbog Matijanićeve smrti. 'Zataškavao je slučaj'

Image

Vladimir Matijanić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Vili Beroš nije se ponio kao čovjek koji će i po svojoj funkciji odgovorno i savjesno istražiti sve okolnosti slučaja', stoji u pismu

3.10.2022. u 14:32/ RTL Vijesti

Hrvatsko novinarsko društvo poslalo je u petak premijeru Andreju Plenkoviću peticiju koju je potpisalo 4.695 građanki i građana koji su podržali zahtjev HND-a za nezavisnom istragom okolnosti smrti Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr, i smjenom ministra zdravstva Vilija Beroša.

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a u obraćanju premijeru Plenkoviću naglašava kako se ministar Beroš od prvog dana slučaja ponio krajnje neprofesionalno zataškavajući ga.

"Nije se postavio kao osoba koja radi u interesu građana koji ga plaćaju, nego kao zaštitnik sustava koji je odgovoran za smrt našega kolege, a sustav je tu da štiti zdravlje građana, ne da ga ugrožava. Budući da kao predsjednik Vlade odgovarate za rad svojih suradnika, od Vas tražimo da uvažite argumente koji stoje u tekstu peticije. Svaki dan ostanka na dužnosti ministra Beroša, gospodine predsjedniče Vlade RH, ujedno je i Vaša odgovornost. Hrvatsko novinarsko društvo neće odustati od traženja istine o smrti Vladimira Matijanića te kažnjavanja odgovornih.

Image
gdje je zapelo s Paxlovidom?

Mjesec i jedan dan prošlo je od smrti novinara Matijanića. Lijeka koji ga je mogao spasiti i dalje nema

Image
gdje je zapelo s Paxlovidom?

Mjesec i jedan dan prošlo je od smrti novinara Matijanića. Lijeka koji ga je mogao spasiti i dalje nema

Tragedija koja se dogodila našem kolegi i prijatelju više se nikad ne smije dogoditi nijednom građaninu Republike Hrvatske. Ponavljamo, ministar Beroš je od prvoga dana zataškavao slučaj i odbijao odgovoriti na dopise koje smo mu slali u ime HND-a, valjda računajući da će vrijeme učiniti svoje i da će slučaj pasti u zaborav. Vili Beroš nije se ponio kao čovjek koji će i po svojoj funkciji odgovorno i savjesno istražiti sve okolnosti slučaja. Ponio se kao zaštitnik sustava odgovornog za smrt jednoga građanina kojem je taj isti sustav trebao pružiti svu moguću zdravstvenu skrb", stoji u pismu koje je s peticijom poslano premijeru Plenkoviću, a koje potpisuje predsjednik HND—a Hrvoje Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
'KONZULTACIJE ZAKAŠNJELE'

Oporba traži sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog obuke ukrajinskih vojnika

Više s weba