Afera koji je sinonim za korupciju

Hoće li HDZ biti prva stranka u povijesti koju će osuditi? Evo što kažu ključni odvjetnici u suđenju za Fimi ...

6.11.2020. u 20:00/ Ivana Ivanda Rožić

Vladimir Terešak koji HDZ već godinama predstavlja na sudu, tvrdi, stranka za ne može odgovarati u ovom slučaju

Nakon tužiteljstva, jutros je završne riječi na suđenju Sanaderu u aferi Fimi media iznijela i obrana optuženih. Svi osim odvjetnika Mladena Barišića koji će to učiniti u ponedjeljak, nakon čega će biti poznato kada će Sanaderu biti priopćena presuda.

Afera Fimi media posebna je po mnogo čemu, od toga da je riječ o slučaju koji je postao sinonim za korupciju, ali i jer je riječ o slučaju gdje je optužen premijer, a posebno i HDZ.

Hoće li HDZ biti prva stranka u povijesti koju će osuditi? Jednu presudu već su dobili, samo što je sve palo na Vrhovnom sudu.

Vladimir Terešak koji HDZ već godinama predstavlja na sudu, tvrdi, stranka za to ne može odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je upravo suprotno oštećena inkriminiranim ponašanjem i djelovanjem pojedinaca, a njihovo djelovanje bilo je izvanstranačko, stranku su koristili kao izgovor, kao opravdanje za ostvarivanje osobnih interesa", tvrdi Terešak. 

Image
SUĐENJE SANADERU

HDZ odbacio odgovornost u slučaju 'Fimi media': 'Nismo pribavili imovinsku korist, već smo oštećeni'

Image
SUĐENJE SANADERU

HDZ odbacio odgovornost u slučaju 'Fimi media': 'Nismo pribavili imovinsku korist, već smo oštećeni'

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović sudu je poručio kako je ovdje riječ o izuzetnom slučaju u kojemu je bivši rizničar HDZ-a 20 puta ispitan u USKOK-u, a tadašnja računovotkinja 14.

Upravo se čita

Image
ratni zločini

Vojnici SAO Krajine 1991. godine pobili 16 civila kod Gline? Pokrenuta istaga

"S treće strane, jedan od krunskih svjedoka,  gospodin Jarnjak,  je na apsolutno fantomski način, meni neobjašnjiv, naravno procesno je to pokriveno, nestao iz ovog postupka iako je on ključna osoba za financijsko poslovanje stranke", kazao je Prodanović. 

Apsurdno je, kaže Prodanović, da se tužiteljstvo svih ovih 10 godina ponaša kao da se ništa nije promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smisao je taj da je interes javnosti društvena atmosfera takav da se u biti očekuje pravda, a pravda se jedino može u ovom slučaju koji je kondicioniran u ovom slučaju, putem određenih medija, samo osuđujućom presudom", rekao je Prodanović.

Osim Barišića, za kojeg Prodanović kaže da je potpuno kontradiktoran, protiv Sanadera nema niti jedan drugi dokaz. Osvrnuo se i na razne pjevače koji su bili spomenuti u ovom procesu.

Svi su, kaže, demantirali da im je Sanader davao novac da pjeva, odnosno ne pjeva - kao što je bio slučaj s Thompsonom s kojim je navodno bio ugovor od 500.000 eura.

"On podupire jednu toliku apsurdnu besmislenu tezu da netko nekom ne plaća 500.000 eura da ne bi pjevao. To je toliko apsurdno sve skupa, a to tužiteljstvo uzima kao jedan od dokaza da zabetoniraju kaznenu odgovornost Sanaderu jer je njemu kao pasalo da navodno Thompson ne bi pjevao za Hrvatsku stranku prava. Možeš misliti", ustvrdio je Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Sanader jutros u sudnici nije bio. Odvjetnici za njega traže slobodu, a obustavu kaznenog postupka traži i pravna zastupnica Fimi Medie. Te tvrtke više nema, pa nitko za ta kaznena djela ne može ni odgovarati.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba