sutra predaju liste

Hoće li i Miro Kovač na izbore? Plenković: 'Riješene su sve dileme oko HDZ-ovih lista'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bit će usvojene stranačke izborne liste

15.6.2020. u 16:32/ Hina

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da su riješene sve dileme vezane uz stranačke izborne liste poručivši kako će se sve znati nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojima će se usvojiti izborne liste.

Jesu - kratko je poručio Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan jesu li riješene sve nedoumice oko izbornih lista. Dodao je da će se večeras saznati hoće li se na njima naći i ime njegova  protukandidata na unutarstranačkim izborima Mire Kovača.

Da će se večeras znati hoće li Kovač biti zadnji na listi u IX. izbornoj jedinici kratko je rekao i nositelj u toj izbornoj jedinici, ministar uprave Ivan Malenica. "Vidjet ćemo, to su još neke špekulacije. Pričekao bih još Nacionalno vijeće i konačnu odluku", kazao je.

Image
uzvratio udarac

Škoro: 'Plenković neće biti premijer, 5. srpnja će vidjeti što znači indeks sreće'

Image
uzvratio udarac

Škoro: 'Plenković neće biti premijer, 5. srpnja će vidjeti što znači indeks sreće'

Malenica kaže da HDZ na parlamentarne izbore treba izaći s najjačim timom, koji može donijeti najbolji rezultat. Naglasio je kako je na njima u IX. izbornoj jedinici velika odgovornost te očekuje rezultat kao i na prošlim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva Darko Horvat podsjetio je da je Kovač u svojoj zadnjoj izjavi dao podršku Plenkoviću. "Bude li sve kako treba, možda se i njegovo ime nađe na listi. Nikakvih sporova nema ako je Kovač sam sa sobom raščistio sve što je trebao", rekao je Horvat.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća bit će usvojene stranačke izborne liste, koje će HDZ sutra predati Državnom izbornom povjerenstvu.

Upravo se čita

Image
SRCE VATRENO

Slika koja topi dušu: Pogledajte reakciju Kramarićeve bake nakon što joj je unuk potopio Kanadu

Nositelje lista HDZ je objavio početkom mjeseca. Tako će nositelj izborne liste u prvoj izbornoj jedinici biti Plenković, a glavni tajnik stranke Gordan Jandroković u drugoj. Žarko Tušek nosit će listu u trećoj izbornoj jedinici, potpredsjednik stranke Ivan Anušić u četvrtoj, a ministar financija Zdravko Marić u petoj.

U šestoj izbornoj jedinici HDZ-ovu listu će nositi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u sedmoj ministar branitelja Tomo Medved, potpredsjednik stranke Oleg Butković u osmoj te Malenica u devetoj izbornoj jedinici. Ministar zdravstva Vili Beroš nosit će listu u desetoj izbornoj jedinici, a potpredsjednica stranke Zdravka Bušić u 11. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba