nakon sastanka koalicije

Horvat o obnovi stana Frke Petešića: 'Nikakve ekspresne obnove nije bilo. Pozivamo i druge građane da uđu u samoobnovu'

Image
Foto: RTL

U Banskim dvorima održan je koalicijski sastanak vladajuće većine nakon kojeg su ministar Darko Horvat i šef Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić dali izjave za medije

18.1.2022. u 15:40/ RTL Vijesti

"Generalni zaključak o cijelom sastanku je da je jasno da je vladajuća većina stabilan i dalje stabilna i daje putnu potporu Vladi u realizaciji svih projekata koje je predsjednik vlade iznio. Upoznali smo koalicijske partnere s aktivnostima na obnovi. Raspravljali smo mjere koje poduzima Stožer civilne zaštite za sprječavanje zaraze COVID-om-19. Predsjednik Vlade nas je izvjestio o paketu mjera kojima bi se ublažio najavljeni udar i podizanje cijene energenata", rekao je Bačić i dodao da je bilo riječi i o popisu stanovništa te mjerama kojima bi se smanjila dpopulacija. 

"Vladajuća većina je zadovoljna izvješćem koje je predsjednik Vlade. Cilj i jedan od prioriteta je kako i na koji način ubzrati sanaciju prostora koji je zahvaćen potresom u Zagrebu, na Banovini i u Krapinsko-zagorskoj županiji", rekao je. Bačić.

Na pitanju o obnovi stana predstojnika kabineta premijera Zvonimira Frke Petešića ministar Darko Horvat je preuzeo riječ i rekao da "nikakve ekspresne objave nije bilo."

"Dogodio se proces samoobnove koji cijelo vrijeme želimo staviti u jednu od prioritetnih faza i pozivamo sve građane da u to i uđu", rekao je Horvat i dodao da će im to nadoknaditi država.

Objasnio je da Frka Petešić nije bio dužan znati detalje, a riječ je o zgradi o kojoj se govorilo kao primjeru koji treba slijediti. Kazao je i kako obnova ide „iz dana u dan“.

Na pitanja o raspravi o mnjegovoj smjeni koja je najavljena za sutra u Saboru, Horvat kaže da je vladajuća koalicija danas na sastanku pokazala da je čvrsta.

"Bit će vrlo teško opoziciji skupiti dovoljan broj ruku", rekao je.

"Imamo više od 400 milijuna ZNS-ova i u sljedećih pet mjeseci ta će dinamika biti sve veća i veća", kazao je Horvat.

Komentirao je i najave da bi Hrvatska morala vratiti novac za obnovu iz Fonda solidarnosti Europske unije.

"Oznojili smo se da bismo taj novac priskrbili Hrvatskoj i nećemo dopustiti da se i jedan euro vrati u Bruxelles", rekao je te dodao da rokovi nisu sveto pismo.

Bačić je spominjao aferu oko HNB-a i kazao da se stvara okvir u kojemu se nekoga optužuje. "Ja mislim da postoje određeni podaci koji predstavljaju službenu tajnu i mora se znati način na koji se do njih došlo", rekao je. 

Upravo se čita

Image
BIZARAN SLUČAJ

U bolnici zamijenili pacijentice. Baku odveli u krivu kuću i ušuškali je u krevet. Rođaci druge pronašli je tek ujutro

Govorio je i tome da Vlada planira paket mjera da se ublaže cijene. 

"O tome će riječi biti vrlo brzo", rekao je Bačić.  

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
150 kamera zamijenilo blagajnice

Zbogom redovima! Zagreb dobio prvi 'dućan budućnosti' u kojem nema blagajni, prodavača ni skeniranja proizvoda

Više s weba