Luka Piljan

Hrvat iz razrušenog Gaziantepa: 'Stalno se broje mrtvi, na sat vremena sto novih'

Image
Foto: Privatni arhiv

'Ne vidim na njima nikakvu paniku, ali istočna strana Gaziantepa je totalno srušena, stalno se broje mrtvi, na sat vremena sto novih', kazao nam je Hrvat koji se nalazi u Gaziantepu

7.2.2023. u 17:14/ Luka Safundžić

"Prvi najjači potres sam osjetio, skočio sam iz kreveta koji se pomicao pola metra. Osjetimo sam samo jučer ta tri jača potresa, ove danas nisam osjetio. U trenutku potresa nalazio sam se u novijem kvartu, tako da tamo nema oštećenja. Što se tiče istočnije strane grada, tamo je sve razrušeno", govori nam Hrvat Luka Piljan koji se trenutno nalazi u turskom gradu Gaziantepu, koji je doživio razorne potrese.

"Na toplom smo, imamo mjesto za spavanje, obroke... Što se toga tiče sve je dobro", kazao je.

Dodao je da samu katastrofu Gaziantepa nije vidio i da je jučer pokušao krenuti za Ankaru, ali zbog razrušenih cesta ipak se vratio privremeni smještaj.

Image
Stručnjak o ljudima pod ruševinama

'Drhtanjem se tijelo brani, a onda sve stane. Zgnječeni dijelovi tijela otpuštaju toksine...'

Image
Stručnjak o ljudima pod ruševinama

'Drhtanjem se tijelo brani, a onda sve stane. Zgnječeni dijelovi tijela otpuštaju toksine...'

"Došli smo do jednog mjesta gdje je apokalipsa. Tamo je sve srušeno, 70 posto zgrada srušeno je do temelja, a 30 posto je nakošeno i pitanje je minute kada će se srušiti. Tamo je baš katastrofa. Došli smo do dijela gdje je cesta potpuno urušena i nismo mogli dalje", prepričava nam Piljan koji dodaje da su se nakon toga vratili natrag.

Govori i da će kroz dan ili dva saznati kojim će putem moći doći do Ankare.

"Smještaj dijelimo s 30-tak ljudi i izgledaju mi normalno, ako se to može nazvati normalnim. Ne vidim na njima nikakvu paniku, ali istočna strana Gaziantepa je totalno srušena, stalno se broje mrtvi, na sat vremena sto novih", dodao je.

"Cure iz odbojkaškog kluba iz kojeg mi je cura su ostali u Ankari ali treneri se vračaju ovdje jer su im tu obitelji. Čekamo da vidimo kojim putem će doći koliko je prohodan. Ako se uspiju probiti onda ćemo mi krenuti prema sjeveru da se maknemo iz gužve", zaključio je Luka Piljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
5,5 PO RICHTERU

Prije 3 godine svijet su obišle slike razorenog grada i lica straha. Zagreb je još spavao kad ga je pogodio potres

Više s weba