do 30. lipnja

Hrvatska ljekarnička komora: Produžuje se obveza nošenja maski u zdravstvenom sustavu

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Maske su obvezni koristiti svi u zdravstvenim ustanovama i trgovinama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost

31.5.2022. u 13:54/ Hina

Novom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite produžuje se obaveza nošenja medicinskih maski ili maski za lice u zdravstvenom sustavu do 30. lipnja, priopćila je u utorak Hrvatska ljekarnička komora.

Nošenjem medicinskih maski u zdravstvenom sustavu, čiji su sastavni dio i ljekarne, zaposlenici i korisnici usluga sprječavaju širenje bolesti koje se prenose kapljičnim putem, poput covida-19.

Prema odluci Stožera, medicinske maske ili maske za lice obvezni su koristiti na ispravan način, tako da cijelo vrijeme dok se nosi maska prekriva usta i nos zaposlenici u zdravstvenom sustavu, odnosno u zdravstvenim ustanovama, trgovačkim društvima koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i kod privatnih zdravstvenih radnika, pacijenti i sve osobe koje, iz bilo kojih razloga, dolaze u prostore zdravstvenih ustanova i trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost te prostore privatnih zdravstvenih radnika te zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima.

Odgovornim ponašanjem svatko od nas omogućuje da su i najranjivije skupine društva, primjerice osobe koje se aktivno liječe od zloćudne bolesti i imunokompromitirani pojedinci, zaštićenije od zaraze infektivnim bolestima, tijekom ostvarivanja svog prava na zdravstvenu zaštitu, ističe HLJK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
tko ima, dobit će više

Oporbena zastupnica: 'Liječnicima su plaće rastu za 1500, a spremačicama 100-tinjak kuna'

Više s weba