sve učestaliji napadi

Hrvatski ceh zaštitara traži da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova 

20.9.2022. u 12:09/ Hina

Iz Hrvatskog ceha zaštitara čestitali su u utorak Dan zaštitara i blagdan sv. Mateja upozorivši na sve učestalije napade na njih te su zatražili da se oni tretiraju kao napadi na službenu osobu.

Posebni pijetet iskazujemo stradalim zaštitarkama i zaštitarima u obavljanju njihovim poslova kao i svim onima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju u povodu njihovog Dana koji se obilježava 21 rujna.

Svjedoci smo sve učestalijih napada na zaštitare prilikom obavljanja poslova za koje imaju licencu i posebno odobrenje koje su izdala državna tijela te tražimo da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu. Svakog dana njih 16 000 odgovorno i požrtvovno rade najčešće za minimalnu plaću, uz izloženost svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati.

Image
SMRT NA POSLU

Ispovijest zaštitara za Direkt: Tukli su ga, napadali i lomili mu prste. A sve za crkavicu od 4000 kuna

Image
SMRT NA POSLU

Ispovijest zaštitara za Direkt: Tukli su ga, napadali i lomili mu prste. A sve za crkavicu od 4000 kuna

Zaštitarke i zaštitari su roditelji, sestre ili braća, Vaši dragi susjedi, prijatelji ili poznanici. Oni svoj posao obavljaju neposredno u smjenama od 12 sati i Vaš su prvi kontakt kada dolazite na posao, u javnu ustanovu, trgovinu. Oni brinu o Vašoj sigurnosti i sigurnosti objekata i imovine, apeliramo da svakodnevno poštujete njihove upute i pokažete razumijevanje i strpljenje prilikom obavljanja njihovih poslova, poručuju građanima iz Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odgovor predsjednici

HNS predlaže da se ustanovi Velered Kolinde Grabar Kitarović: 'To joj je vjerojatno i konačni cilj'

Više s weba