OGLAS

burno u saboru

Hrvoj Šipek: Nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na mene vršio pritisak

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Priznala je kako je prije imenovanja, odnosno javljanja na javni poziv, razgovarala sa tadašnjim ministrom pravosuđa

26.11.2021. u 14:06/ Hina

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek izjavila je u petak u Saboru kako u 18 mjeseci njenog mandata nitko iz izvršne vlasti ili HDZ-a nije na nju vršio pritisak da nekoga procesuira ili odustane od procesa.

"Ne", kratko je i rezolutno odgovorila Branku Bačiću (HDZ) koji ju je pitao je li u proteklih 18 mjeseci mandata itko iz izvršne vlasti, premijer, ministri, dužnosnici HDZ-a, ikad na nju vršio pritisak.


Priznala je kako je prije imenovanja, odnosno javljanja na javni poziv, razgovarala sa tadašnjim ministrom pravosuđa.

Bilo je logično da razgovaram s ministrom i čujem kakvo je njegovo mišljenje o mom radu, odgovorila je Hrvoj Šipek Arsenu Bauku (SDP) koji joj je kazao i kako je dojam javnosti da je europska tužiteljica Tamara Laptoš glavna državna odvjetnica, a da je ona postala sporedna.

Nisam lutka na koncu!

"Samostalna sam i neovisna osoba, nisam lutka na koncu. Kad bi netko brojao, više je dužnosnika HDZ-a procesuirano u mom mandatu nego drugih", odgovorila je Martini Vlašić Iljkić (Klub SD) koja ju je prozvala da nije samostalna i pitala kada će dati ostavku.

Osim DORH-a, postoji i nacionalno saborsko sudište koje sudi svaki dan, kratka optužba i brza presuda, bez procesa i mogućnosti obrane, ako niste primijetili, već su vas osudili, rekli su da ste krivi, kazao je glavnoj držanoj odvjetnici Josip Borić (HDZ).


Zanimao se i što sa slučajem zastupnika (Vinka Grkića, bivšeg SDP-ovca) kojem je Sabor skinuo imunitet na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja. Nema nikakvih reakcija, primijetio je.

Hrvoj Šipek mu je odgovorila kako je zahtjev došao iz ureda u Luxembourgu, da DORH nema uvida, ni saznanja što taj ured poduzima.

Bajić ima ugovor o djelu s DORH-om do kraja godine

Potvrdila je kako je s bivšim glavnim odvjetnikom Mladenom Bajićem sklopila ugovor o djelu do kraja ove godine, objašnjavajući to njegovim iskustvom i činjenicom da su iz DORH-a zadnjih godinu dana otišli Laptoš, Ljubičić, Palijaš…


Upravo se čita

Image
SJAJNI HRVAT

Nezaustavljivi Božić već peti put ove sezone MVP kola ABA lige

"Bajić niti me ucjenjuje, niti plaši, a kroz zajednički rad imali smo i podosta sukoba“, kazala je nezavisnoj Karolini Vidovič Krišto koju je zanimalo zašto je Bajić još aktivan u službi iako ima 70 godina, "otvoreno je štitio korupciju, a ima indicija i da je sam u njoj sudjelovao".

Zašto ga niste procesuirali, imate li strah od njega, ucjenjuje li vas nečim, pitala je zastupnica.

Hrvoj Šipek više je puta ponovila kako "nema odustajanja" od predmeta 'veliki Agrokor', da do nje nisu došle informacije da kolege smatraju kako taj predmet neće uspjeti.

Naime, Sandra Benčić (ZLB) pitala je je li istina da je prošle jeseni nekoliko zamjenika županijskog državnog odvjetništva pismeno poslalo obavijest da nema uvjeta za dizanje optužnice u 'velikom Agrokoru'.


Anka Mrak Taritaš (Glas) pitala je tužiteljicu koju bi ocjenu, u rasponu od jedan do 10, dala DORH-u za rad u zadnjih deset godina.

U prosjeku, dobru sedmicu, sedam do osam, odgovorila joj je.

Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DONESIMO OSMIJEH'

Ličko-senjska županija dobila prvo sklonište za žene žrtve nasilja. Stigao namještaj, igračke za djecu i vozila...


Više s weba