hdz-ovi partneri misle drugačije

HSLS i SDSS glasali za oporbeni Zakon o pobačaju. Ahmetović: 'Most pohitao spasiti HDZ!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-u se raspala većina, ali to u ovom slučaju nije bilo presudno

13.5.2022. u 14:40/ A.R.

Saborski zastupnici danas su, između ostalog glasali, o SDP-ovom prijedlogu zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće. Sa 78 glasova protiv, 47 glasova za i pet suzdržanih prijedlog Zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće nije dobio potreban broj glasova. No, mnogima je upalo u oko kako su u rubrici ''za'' bili i glasali članovi HSLS-a i SDSS-a.
Dragana Jeckov iz SDSS-a za RTL je komentirala kako je to njihovo mišljenje, no također je naglasila kako koalicija nije ugrožena.

Velika aktualizacija ove teme u javnosti se pokrenula potaknuta slučajem trudnice Mirele Čavajde. Rezultat glasovanja komentirala je i SDP-ova Mirela Ahmetović na Twitteru.

''S obzirom da se HDZ-u raspala većina jer su SDSS i HSLS glasali za naš prijedlog Zakona o MPPT, a dio manjinaca, Hrelja i Štromar bili suzdržani; Most, Domovinski pokret i suverenisti su pohitali da spase većinu. To je ta desnica u sukobu s HDZ-om. Glas za Most je glas za HDZ!'', poručila je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, već ranije danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković je izjavio: ''SDP-ov prijedlog ni na koji način ne definira situaciju u kojoj se gospođa Čavajda našla. Čini mi se da je politički iskorištena ta tragedija o strane lijevih političkih stranaka. Taj novi zakon u sadržajnom smislu nije bitno drugačiji od onog koji je sada na snazi. On je nedorečen i čini mi se da nije u skladu s preporukama Ustavnog suda. On sigurno neće proći''.

Više s weba

Pročitajte još

Image
sporno postupanje policije

Riječani najavili prosvjed zbog tučnjave na Platku. 'Institucijama svi trebamo biti jednaki'

Više s weba