od 9. siječnja

Teleoperateri najavili poskupljenja. Objasnili i što s uređajima, kada je moguće raskinuti ugovor

Image

'Ograničit ćemo podizanje cijena do maksimalno 10 posto godišnje. Tako ćemo osigurati da ako stopa inflacije bude i veća od 10 posto, naše cijene ne prelaze taj postotak', kažu

4.1.2023. u 15:57/ Danas.hr

Korisnicima usluga Hrvatskog telekoma stigla je obavijest o mogućem, odnosno vrlo izglednom povećanju cijena njihovih usluga. Kažu da su svjesni da inflacija utječe na svakoga te su stoga uveli određene mjere kako bi se ona što manje odrazila na cijenu.

U HT-ovoj obavijesti o vrlo izglednom povećanju cijena stoji da će 9. siječnja 2023. dopuniti Opće uvjete poslovanja vezano uz usluge, te da će do korekcije cijena doći u narednim mjesecima.

Napominju da se dopuna odnosi na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije, te korisnicima javljaju informacije o promjenama koje će stupiti na snagu u prvoj polovici 2023. godine.

Kažu da su svjesni da inflacija utječe na svakoga te su stoga uveli određene mjere kako bi se ona što manje odrazila na cijenu naših usluga.

Image
carina objavila

Zbog eura promjene u cijenama cigareta. Dio poskupio, ali dio i pojeftinio

Image
carina objavila

Zbog eura promjene u cijenama cigareta. Dio poskupio, ali dio i pojeftinio

Četiri ključne informacije koje trebate znati (kako stoji u obavijesti HT-a):

  1. Uvodi se mogućnost usklađenja naših cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku.
  2. Ograničit ćemo podizanje cijena do maksimalno 10% godišnje. Tako ćemo osigurati da ako stopa inflacije bude i veća od 10%, naše cijene ne prelaze taj postotak.
  3. Ako želite, svoje usluge možete raskinuti bez plaćanja naknade za pogodnosti/popuste koje ste imali u sklopu usluge. To možete napraviti u roku od dva mjeseca od primitka ove obavijesti.
  4. Ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, informirat ćemo vas na vrijeme, a najkasnije 30 dana prije nego što nove cijene stupe na snagu. U tom trenutku nećete imati pravo raskinuti svoje usluge bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora.

Opće uvjeta poslovanja neće primjenjivati na korisnike Halo Super 30 korisničkog paketa i MAXnet mini usluge te na korisnike koji ostvaruju popuste temeljem HT-ovog cjenika Popusti za posebne kategorije korisnika.

Novi uvjeti opći uvjeti korištenja i specifikacije usluga biti će objavljeni 9. siječnja na stranici. Na istoj su objavili i odgovore na neka od najvažnijih pitanja kakva su recimo zašto povećavaju cijene, ali i kakve su obveze potrošača ako je u ugovornoj obavezi uzeo mobitel, tablet ili drugi uređaj. Pojašnjeno je između ostalog i tko ima pravo na raskid bez plaćanja penala. Više pogledajte ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAKOM je najavio i da su slične uvjete već zatražili i A1, Telemach te Iskon.

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEČI SE U SAD-U

Hrabra Lava primila lijek i napreduje: 'To je slika koju ću zauvijek pamtiti. Po prvi puta u životu zagrizla jabuku'

Više s weba