Evo što kažu

HZJZ objavio upute za srednje škole: Preduvjet za ulazak u ustanovu je popunjavanje izjave

Image

U njima se i dalje preporučuje nastava na daljinu ukoliko je to moguće

13.5.2020. u 10:50/ Ines Švagelj

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama.

U njima se i dalje preporučuje nastava na daljinu ukoliko je to moguće. Moguće je provođenje i vježbi u školama ili kod poslodavaca uz poštovanje svih epidemioloških uvjeta.

Preporučaju i da ako je moguće ispite, vježbe, praktičnu i dopunsku nastavu, popravne i razlikovne ispite u srednjim školama (uključujući i umjetničke škole) te obranu završnog rada u srednjim strukovnim školama, organizirati na način da se tako organizira na razini škole kako bi se smanjio broj pristupnika (učenika ili kandidata) koji u istom terminu (danu) dolaze u ustanove.

Preporuča se da u prostoriji ne bude više od 10 učenika i anstavnika. Predlaže se da se veće aktivnosti organiziraju s pauzama od barem 30 minuta između aktivnosti kako bi se mogla provesti primjerena higijena prostorija i provjetravanje te osigurati dovoljno vremena za ulazak i izlazak učenika iz ustanove uz održavanje razmaka od 2 metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
privid normalizacije

Glasovac 'oprala' Vladu: 'Povratak djece u škole je naprasit i nepripremljen projekt'

Image
privid normalizacije

Glasovac 'oprala' Vladu: 'Povratak djece u škole je naprasit i nepripremljen projekt'

Stručnoj praksi, praktičnoj nastavi, ispitima i obrani završnog rada ne smiju pristupiti oni koji pokazuju znakove akutne respiratorne bolesti, ali niti oni koji su u samoizolaciji.

Pristupnici i djelatnici svaki će dan trebati popunjavati izjave. To je i preduvjet za ulazak u ustanovu.

Upravo se čita

Image
predio Meterize

FOTO Noćas gorio stan u Šibeniku, stanari zgrade evakuirani, tri osobe zatražile pomoć liječnika

Daje se osobna i potpisuje izjava

"Izjavljujem da nemam znakove akutne respiratorne bolesti koja može uključivati: povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa te izjavljujem da neću pristupiti ispitima ili vježbama te ući u ustanovu ako ću u vrijeme polaganja ispita imati navedene simptome

Izjavljujem da mi nije propisana mjera samoizolacije, da nemam saznanja da sam zaražen(a) s novim koronavirusom te da neću pristupiti ispitima ili vježbama te ući u ustanovu ako mi bude izrečena mjera samoizolacije ili ako ću imati saznanja da sam zaražen(a) s novim koronavirusom u vrijeme polaganja ispita", stoji u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svrha izjave je informirati sve pristupnike i djelatnike da u slučaju gore navedenog ne mogu sudjelovati na vježbama, praktičnoj i dopunskoj nastavi, ispitima i obrani završnog rada u školi. Ovu izjavu obavezno treba prikupiti od svakog sudionika prije njegove prve aktivnosti taj dan.

Prije ulaska u ustanovu pristupnik zaduženoj osobi daje na uvid osobnu iskaznicu te od nje saznaje u kojoj prostoriji ima vježbe, praktičnu nastavu, obranu završnog rada ili pisanje ispita, ako tu informaciju prethodno nije dobio elektroničkim putem", stoji u uputi.

Preporučuje se i nošenje zaštitnih maski za lice, ali nije nužno.

Također, "ako zbog zdravstvenog stanja pristupnik treba tijekom pisanja ispita konzumirati hranu ili slatkiše, odlaže ih na stol voditelja ispitne prostorije i, po potrebi, konzumira ih izvan ispitne prostorije", stoji u uputama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Nikola Vikić-Topić nam se javio iz srca crvene zone, podno Velebita: slijedi nagla promjena vremena koja će zahvatiti veći dio Hrvatske

Više s weba