došlo do promjene

HZJZ revidirao svoje upute za testiranje djece, Capak na presici Stožera: Evo kada se djeca trebaju testirati...

1.10.2021. u 12:04/ RTL Vijesti

'Revidirana odluka je već na webu HZJZ-a', kazao je Capak

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak osvrnuo se i na nove upute HZJZ-a, pogotovo u onom dijelu koji se tiče testiranja djece.

"Htjeli smo podsjetiti da djeca koja se vraćaju u školu i vrtiće, a imaju simptome koji bi mogli biti od covida, trebaju testirati. Revidirana odluka je već na webu HZJZ-a", kazao je Capak.

Podsjećamo, u prvoj verziji uputa HZJZ-a, pisalo je:

Image
presica stožera

Markotić: 'U ponedjeljak odluka o cijepljenju trećom dozom'. Capak: 'Od 84 umrlih u zadnjem tjednu 77 posto nije cijepljeno'

Image
presica stožera

Markotić: 'U ponedjeljak odluka o cijepljenju trećom dozom'. Capak: 'Od 84 umrlih u zadnjem tjednu 77 posto nije cijepljeno'

"Uzimajući u obzir da je od drugog tjedna školske godine zabilježen veći udio novozaraženih u dobi 10-19 godina od uobičajenog, svaki učenik koji je izostao iz škole zbog bolesti pa i kada se primarno ne sumnja na covid-19 (kod sumnje na običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.) treba se testirati te se može vratiti u školu nakon zaprimanja negativnog nalaza ili nakon preboljenja covid-19 što je najranije 10 dana od početka bolesti", piše u uputama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Ako Hrvatska postane svjetski prvak, ponedjeljak će možda biti neradni dan

Više s weba