Nikad dosta opreza

HZZO odobrio dodatnih 3 milijuna kuna Klinici 'Fran Mihaljević' za borbu protiv koronavirusa

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ništa ne žele prepustiti slučaju tako da su osigurali dodatna novčana sredstva za sprečavanje širenja zaraze

18.2.2020. u 15:57/ I.Š.

HZZO je Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" odobrio dodatnih 3 milijuna kuna za sprečavanje širenja koronavirusa u Hrvatskoj.

"Zbog izvanredne situacije uslijed pojave koronavirusa (2019nCov), donesena je odluka o utvrđivanju dodatnih sredstava s ciljem poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa na području Republike Hrvatske. 

HZZO je Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" za razdoblje od 1. veljače do 31. ožujka 2020. godine odobrio dodatna sredstva u mjesečnom iznosu od milijun i pol kuna.

Dodatna sredstva osiguravaju se za potrebe povećanja službe pripravnosti i prekovremenih sati zdravstvenih djelatnika te za pripreme zaliha potrošnog materijala i zaštitne opreme, reagencija za testiranje te dodatne potrebne opreme u cilju poduzimanja svih mjera sprečavanja širenja koronavirusa (2019nCov) na području Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodijeljeni mjesečni iznosi za veljaču i ožujak ne uračunavaju se u mjesečni maksimalni iznos novčanih sredstava", stoji u priopćenju HZZO-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image
teška jesen

Riječanima na jesen prijeti veliko poskupljenje vode: Vodovodu struja porasla s 6,9 na 30,5 milijuna kuna!

Više s weba