direkt otkriva

I cijene alkohola 'lete' gore: Od najvećih proizvođača doznali smo koliko će gin, pelin i votka biti skuplji

thumbnail
5.2.2022. u 8:40/ RTL Direkt

Alkohol poskupljuje već od 1. travnja

Cuga, čašica sreće, tekuće veselje ili tekuća ciroza jetre, kako god ga zvali - alkohol će poskupjeti. Kad? Još se ne zna točno, ali hoće. Pitali smo šest najvećih hrvatskih proizvođača alkohola i dobili uglavnom općenite korporativne odgovore tipa ''nastojat ćemo osigurati našim potrošačima da njihovo omiljeno pivo i dalje bude pristupačno, unatoč inflatornim pritiscima, odnosno značajnom porastu cijena naših inputa..."

A iza tih inputa i inflatornih pritisaka ustvari se da iščitati da će veleprodajna cijena ići gore. Tri su proizvođača konkretnije odgovorila pa tako već sada znamo da će najprodavaniji proizvodi poput gina, votke i pelinkovca rasti od 3 – 10 % i to već od 1. travnja.

Image
najčešće kod kuće

Jer utjehe nema u vodi: Više od polovice Hrvata pije 'žesticu, a evo i koja je najpopularnija

Image
najčešće kod kuće

Jer utjehe nema u vodi: Više od polovice Hrvata pije 'žesticu, a evo i koja je najpopularnija

Poskupljenje u veleprodaji vjerojatno će se odraziti i na cijene u trgovinama. Dakle litra domaćeg gina koja sada košta 85 kuna uskoro će koštati 90. Litru pelinkovca koju kupujete po prosječno 100 kuna – od 1. travnja ćete plaćati 105, a litra domaće votke koja sada košta recimo 75 kuna koštat će 81 kunu.

Ali podsjećamo, to je izračun temeljem samo na rastu u veleprodaji veleprodajna cijena. Dakle na to idu još marže trgovaca ili vlasnika kafića, što znači da to nisu konačne cijene: drugim riječima mogle bi biti još i veće. Uzdravlje!

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVA U RUJNU

Navali narode! Pripremili smo veliki vodič za ovu nedjelju: Evo koje sve trgovine otvaraju svoja vrata

Više s weba