PRIJAVA NADLEŽNIMA

I Rijeka svoje krivotvorene diplome ima: Lažna učiteljica radila u školi na Škurinjama

Image

Učenici u razredu, ilustracija, škola, učenje, razred

Foto: Guliver/Thinkstock/Arhiva

Informaciju o pronalasku lažne diplome potvrdio je i Učiteljski fakultet

27.2.2019. u 10:11/ Vijesti.hr

U okviru sustavne provjere diploma zaposlenih u osnovnim i srednjim školama na Sveučilištu u Rijeci, otkrivena je prva krivotvorena diploma i to na Učiteljskom fakultetu, a vlasnica diplome učiteljica je Osnovne škole Ivana Zajca.

Radi se o učiteljici koja je predavala u razrednoj nastavi, a informaciju o pronalasku krivotvorene diplome potvrdio je i sam Učiteljski fakultet. Prva krivotvorena riječka diploma ujedno je sedma lažna diploma otrivena u hrvatskom školskom sustavu od početka godine, a kako navodi dekanica prof. dr. Lidija Vujičić, riječ je o diplomi iz 2005. godine, dok se uvidom u studentski dosje utvrdilo da vlasnica diplome nikada nije diplomirala te je studentska prava izgubila 2012. godine. Na fakultetu se u njenom dosjeu još uvijek nalazi i indeks, javlja Novi list.

S obzirom na to da je lažna učiteljica studij upisala po »starom sistemu«, odnosno prije uvođenja Bolonje, znači da je imala rok od osam godina da završi fakultet i stekne diplomu, a to joj očito nije pošlo za rukom. Učiteljica je ipak svoju žarku želju da stane za katedru ostvarila na ilegalan način, a za datum diplomiranja odabrala je godinu prije nego je uopće upisala fakultet.

Dekanica prof. dr. Vujičić ističe da je fakultet odmah po otkrivanju lažne diplome obavijestio Ministarstvo znanosti i obrazovanja, riječki Rektorat, kao i Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Josipa Gračanin na upit o krivotvorenoj diplomi poručila je da nema službeni komentar, a u Ministarstvu znanosti i obrazovanja poručiliu su da nisu ovlašteni davati više informacija te da je sve prijavljeno nadležnim tijelima. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba