prevarili ih oni kojima su vjerovali

Ironični Grbin na Facebooku: 'Nisu oni ni za što krivi. To im stalno netko, jadnima, podmeće'

Image

Karamarko i Orešković

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin uzburkao je danas političke vode objavom dokumenta iz kojeg je jasno da su vladajući isplatili 2.187,50 kuna pravnim stručnjacima za usmeno tumačenje slučaja bivšeg ministra Mije Crnoje

15.2.2016. u 17:39/ Matko Breber

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin uzburkao je danas političke vode objavom dokumenta iz kojeg je jasno da su vladajući isplatili 2.187,50 kuna pravnim stručnjacima za usmeno tumačenje slučaja bivšeg ministra Mije Crnoje. Grbin je od Vlade tražio očitovanje o ovom pitanju pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama, a iz Banskih dvora su mu odgovorili u zakonskom roku.

Također, Grbin je prozvao prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka jer je te večeri kada je Crnoja podnosio ostavku mahao papirom za koji je tvrdio da iz njega proizlazi da Crnojina odgovornost ne postoji. S obzirom da odvjetnici nisu dali pisano mišljenje, Grbin poručuje da je Karamarko lagao.

Nedugo nakon Grbinove objave na Facebooku, javila se glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak koja je rekla da Vlada nije obmanula javnost, već da su odvjetnici obmanuli Vladu, jer su u Banskim dvorima mislili da rade pro bono.

Ubrzo nakon njezinog objašnjenja, ponovno se na Facebooku javio Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A evo i odgovora iz Vlade: kažu da nisu obmanuli javnost nego su ih odvjetnici prevarili. I to isti oni koje su angažirali zbog velikog povjerenja koje u njih imaju, puno većeg nego u vladin Ured za zakonodavstvo, ministra pravosuđa, bivšeg ministra pravosuđa koji je danas predsjednik Odbora za zakonodavstvo i da ne nabrajam dalje... Ali, to je stvarnost naše nove Vlade - oni nisu krivi ni za što, to im stalno netko, jadnima, podmeće...", napisao je Grbin.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba