druga kazna u tri godine

Ispovijest rekordera koji zbog prometnih prekršaja mora platiti 72.000 kn: 'Loša mi je karma...'

Image

Policija

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Ugasio sam motor automobila kad su stigli policajci. Pitali su me jesam li maloprije vozio. Kako da im kažem da nisam kad su me vidjeli', kazao je

15.2.2020. u 9:09/ Vijesti.hr

Nepravomoćnom sudskom presudom Općinskog suda u Bjelovaru dosad je izrečena najviša kazna za prekršaje u prometu koja iznosi rekordnih 72 tisuće kuna.

Zbog upravljanja neregistriranim osobnim automobilom sud je 34-godišnjem Zoranu V. s daruvarskog područja izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2000 kuna, zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje novčanu kaznu u iznosu od 20 tisuća kuna i zbog upravljanja vozilom bez da je sklopio ugovor o osiguranju novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća kuna.

"Otišao sam do prijatelja kojih 200-tinjak metara dalje i kad sam se vratio pred kuću bilo je skoro 21 sat. Ugasio sam motor automobila kad su stigli policajci. Pitali su me jesam li maloprije vozio. Kako da im kažem da nisam kad su me vidjeli", kazao je Zoran V. za 24sata objašnjavajući da mu je kao variocu oštećen vid zbog čega ne može proći vozački ispit te da je vozio iz nužne potrebe.

S obzirom na to da je 68-postotni invalid, invalidska mirovina mu iznosi 600 kuna, a preživljava zahvaljujući pomoći od majke. Ovo mu je druga kazna u tri godine. Prvi put mu je sud izrekao kaznu u iznosu od 17 tisuća kuna koju nije platio te ide u zatvor, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ćete kad mi je loša karma", rekao je na kraju Zoran.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba