'IMAM TRAUME'

Ispovijest taksista koji je pretučen samo zato što je Rom: 'Bojim se voziti, ne spavam noćima, ne osjećam se ...

24.9.2022. u 21:15/ Marina Brcković

Ozljeđeni muškarac je završio na Hitnoj, a policija za napadačem i dalje traga

"Razbijeni su mi vrhovi zubi, jedinice, dvojke gornje. Imam jednostavno traumu, bojim se vozit, ne spavam noćima, na svaki krik glasni se cimam. Jednostavno se ne osjećam dobro", priča za RTL taksist koji je prije 10 dana napadnut dok je vozio taksi.

A sve otkako je napadnut prije desetak dana dok je vozio taksi. I to samo zato što je Rom. Pijani klijent najprije ga je počeo ispitivati o nacionalnosti, a kada su zabunom krenuli u pogrešnom smjeru optužio ga je za krađu i krenuo udarati.

"Pogodio me šakom u glavu gdje je meni počela špricati krv. Ja sam bio u šoku, pod stresom. Ja sam krenuo zvati policiju. On je meni rekao, ti ćeš meni zvati policiju. Sad ćeš vidjet, Cigane jedan, sad ću te ubiti. On je izlazio iz auta, krenuo na mene gdje je počeo nešto posezati za džepom. Da li je on imao nož ili nešto. U tom trenutku sam se jako uplašio i počeo bježati oko auta, a on je mene pokušavao sustići", priča nesretni muškarac.

S napadačem su bile i tri žene. Svi su pobjegli, a nesretnom taksistu pomogao je policajac koji se našao u blizini. S ozljedama glave završio je na Hitnoj i preporučena mu je psihijatrijska pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam u tom trenutku bio toliko iznenađen. Ja ne bi nikada nekog napao fizički samo zato što je druge boje kože", priča taksist.

Image
završio na hitnoj

Napadnut taksist u Zagrebu: 'Udario me šakom u glavu, vikao da sam Ciganin i da kradem. Špricala mi je krv'

Image
završio na hitnoj

Napadnut taksist u Zagrebu: 'Udario me šakom u glavu, vikao da sam Ciganin i da kradem. Špricala mi je krv'

Napad najoštrije osuđuje i zastupnik romske nacionalne manjine.

Upravo se čita

Image
sve manje papaka

Nema mladih ni svinja, a svinjokolja je postala stari običaj? Ministarstvo nam otkrilo podatke

"Očekujem da institucije odrađuju svoj dio posla. A mi ćemo sve učiniti i pomoći dječaku. Jer takvi i slični napade su sve češći na pripadnike romske zajednice", rekao je zastupnik romske i grupe nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi.

Da su zločini iz mržnje u porastu, pokazuju i podaci MUP-a. 2020. prijavljeno ih je 87, a lani 101. Od toga ih je čak 67 bilo motivirano nacionalnim podrijetlom, 13 spolnom orijentacijom, 12 rasnom pripadnošću ili bojom kože, a 8 zbog vjeroispovijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuti Rom ističe njegova obitelj nikada nije bila socijalni slučaj, a on je završio srednju školu.

"Trudim se maksimalno na pošten način zaraditi novce i eto što se dogodi na radnom mjestu dok se boriš za svoju obitelj i sebe", rekao je.

Policija napadača još nije pronašla, a nesretni taksist se nada da će se ovakvim rasističkim napadima - stati na kraj.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba