OGLAS

Parlamentarni izbori 2020.

IX. izborna jedinica - laki mandati za HDZ?

Image

Hoće li HDZ opet moći računati na čak osam mandata?

24.5.2020. u 7:00/ Vijesti.hr

Deveta izborna jedinica obuhvaća Ličko-senjsku županiju, Zadarsku županiju, Šibensko-kninsku županiju i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije. U njoj je na prošlim parlamentarnim izborima, koji su bili održani u rujnu 2016. godine, izborima pristupilo 211 639 birača, što je značilo izlaznost od 53,79 posto.

HDZ je u ovoj izbornoj jedinici u kojoj tradicionalno pobjeđuje, osvojio 49,61 posto (8 mandata), Narodna koalicija, koju su činili SDP, HNS, HSS i HSU,24,06 (4 mandata), a Most 12,72 (2 mandata).


2015. godine bila je navlaš isto - HDZ 8, SDP 4 i most 2 mandata. Kako će se glasovi raspodijeliti ove godine, ostaje da se vidi.

Na parlamentarnim izborima ove godine, nositeljica HDZ-ove liste u 9. izbornoj jedinici je Ivan Malenica. Na čelu Restart koalicije, koju čine SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA, u ovoj izbornoj jedinici je Franko Vidović. Nositelj Mostove liste u ovoj izbornoj jedinici je Miro Bulj, a Domovinski pokret predvodi Hrvoje Zekanović. Nositelj liste stranke s Imenom i Prezimenom je Ivica Žuvela, a političku platformu Možemo! predstavlja Atana Grbić-Martinović.

Potpune liste možete pogledati na službenoj stranici DIP-a.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
još ne znaju što se dogodilo

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'


Više s weba