pogrešne upute

Iz ljekarni se povlači popularni lijek protiv kašlja. Provjerite imate li ga kod kuće

Image
Foto: Shutterstock

To je tradicionalni biljni lijek koji se primjenjuje za ublažavanje suhog kašlja kao i kašlja tijekom noći

9.9.2022. u 9:28/ RTL Vijesti

Iz ljekarni se povlači popularni biljni lijek protiv kašlja, i to zbog pogrešnih uputa za doziranje u pakiranju. Tvrtka Oktal Pharma obavijestila je Agenciju za lijekove kako povlači lijek Bronchostop Trio oralna otopina serije 2F0785, piše Danica.hr.

"Povlačenje se provodi zbog pogrešno navedenih uputa za doziranje u odraslih osoba i adolescenta starijih od 12 godina na vanjskom pakiranju lijeka (kutiji). Navedeno je sljedeće 'Odrasle osobe i adolescenti stariji od 12 godina: 5 ml do 4 puta na dan'

No, ispravan navod i ispravno doziranje treba glasiti: 'Odrasle osobe i adolescenti stariji od 12 godina: 15 ml do 4 puta na dan'. Pogrešna uputa bit će zamijenjena ispravnom na vanjskom pakiraju nakon čega će serija lijeka biti vraćena u promet.

Lijek se izdaje bez recepta. U prometu nije dostupan drugi tradicionalni biljni lijek ovog sastava, ali za terapijske indikacije dostupni su drugi lijekovi, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
#nebudiglup

FOTO Pljačkaše dočekala nesvakidašnja obavijest na ljekarni u Dubravi. 'Dragi pljačkaši i lopovi, obavijest za vas..'

Image
#nebudiglup

FOTO Pljačkaše dočekala nesvakidašnja obavijest na ljekarni u Dubravi. 'Dragi pljačkaši i lopovi, obavijest za vas..'

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije", izvijestili su iz Hrvatske agencije za lijekove.

Inače, Bronchostop Trio je tradicionalni biljni lijek koji se primjenjuje za ublažavanje suhog kašlja kao i kašlja tijekom noći, nadražaja ždrijela i poticanja znojenja tijekom vrućice (niskog stupnja) kao i ranih simptoma obične prehlade.

Upravo se čita

Image
GODINU DANA KAZNE?

Dvojcu koji je tukao mladića u tramvaju zbog opuška, prijeti zatvor: 'Zbog svega mi je žao'

Sadrži korijen sljeza, list trputca i cvijet lipe. Sastojci ublažavaju nadražaj usne šupljine i ždrijela, a time i potrebu za kašljanjem. Sastojci cvijeta lipe potiču znojenje i tako ublažavaju vrućicu tijekom prehlade.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Odgovor predsjednici

HNS predlaže da se ustanovi Velered Kolinde Grabar Kitarović: 'To joj je vjerojatno i konačni cilj'

Više s weba