OGLAS

IZDALI PRIOPĆENJE

Iz Ministarstva poljoprivrede stigao plan za zaštitu od afričke svinjske kuge: Određene zona ograničenja i zaraze

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Na području općina koje se nalaze u zoni zaštite uspostavljeni su punktovi s policijskim nadzorom na točkama na kojima je povećan rizik za pojavu potencijalnog ilegalnog prometa živih svinja i svinjskog mesa. Ministarstvo apelira na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera

15.7.2023. u 20:30/ Hina

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u subotu da je stupilo na snagu novo Rješenje o određivanju zona ograničenja i zaraženog područja zbog izbijanja afričke svinjske kuge.

Njime se kao zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja određuju područja zone zaštite u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, a zone nadziranja uključuju i dijelove Osječko-baranjske županije.


Kao zaraženo područje zbog izbijanja afričke svinjske kuge u divljih svinja određuju se dijelovi Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke županije.

Image
nakon vukovarske

Afrička svinjska gripa proširila se Slavonijom. Ušla i u Brodsko-posavsku županiju

Image
nakon vukovarske

Afrička svinjska gripa proširila se Slavonijom. Ušla i u Brodsko-posavsku županiju

Ministarstvo u priopćenju apelira na posjednike da se najstrože pridržavaju svih mjera koje odredi Ministarstvo poljoprivrede i Veterinarska inspekcija.

Na području općina koje se nalaze u zoni zaštite uspostavljeni su punktovi s policijskim nadzorom na točkama na kojima je povećan rizik za pojavu potencijalnog ilegalnog prometa živih svinja i svinjskog mesa.

U priopćenju se dodaje da je nakon provedenog elektronskog savjetovanja objavljen i Pravilnik o oznakama zdravstvene ispravnosti, identifikacijskim oznakama i posebnim oznakama hrane životinjskog podrijetla te utvrđivanju popisa objekata za umanjenje rizika od afričke svinjske kuge.

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj afrička svinjska kuga. Pričali smo s poljoprivrednikom koji ima 5.500 svinja. 'Svi se moramo uozbiljiti'


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
UBOJSTVO IVANE HODAK

Sumnjalo se u mafijaške obračune, osvete ocu ili partneru, ali istraga je pokazala nešto sasvim drugačije...


Više s weba