Od patrijarha ekskluzivno

Iz SPC-a RTL-ovoj novinarki potvrdili prijetnje: 'Istina je da je Severina slala poruke Porfiriju. Ali...'

Image
Foto: Pixsell

Premda su svi "zakopčani do grla", polako se otkriva odnos u kolopletu Porfirije, Severina, M. Popović, pa i DORH...

13.9.2021. u 15:30/ RTL Vijesti

Iz DORH-a nisu htjeli ili nisu mogli potvrditi navode iz Kurira, lista iz Srbije da pjevačica Severina Vučković navodno već mjesecima uznemirava Porfirija, patrijarha SPC-a.

Za RTL su, međutim, to potvrdili iz samog SPC-a. RTL-ovoj novinarki poručili su da patrijarh ne želi davati izjave. Potvrdili su, međutim, da je "istina da je Severina slala poruke".

"Patrijarh ne želi da je tuži i oprašta joj", rečeno je iz vrha SPC-a RTL-ovoj Ivani Ivandi Rožić. 

Sve je počelo tako što je Kurir objavio da Severina Porfiriju već duže vrijeme šalje, između ostalog, "prijeteće poruke", te da je on to sve prijavio DORH-u, koji je potom, opet navodno, pokrenuo postupak protiv pjevačice iz Splita.

Image
EVO ŠTO JE TOME PRETHODILO

Srpski mediji tvrde kako Severina uznemirava patrijarha Porfirija te da ju je prijavio ju je DORH-u, Severinina odvjetnica: 'Svi medijski napisi iz Srbije koje prenose i naši mediji nisu točni'

Image
EVO ŠTO JE TOME PRETHODILO

Srpski mediji tvrde kako Severina uznemirava patrijarha Porfirija te da ju je prijavio ju je DORH-u, Severinina odvjetnica: 'Svi medijski napisi iz Srbije koje prenose i naši mediji nisu točni'

Mediji u Srbiji pišu da je Severina poruke slala na hrvatski broj koji je Porfirije koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. 

Za RTL su iz DORH-a odgovorili da "DORH ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka":

"Potvrdu da je kaznena prijava/podnesak podnesen, Vam može dati podnositelj prijave/podneska, slijedom čega Vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnositelju, kao i da od podnositelja zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega kaznena prijava/podnesak podnesena."

'Pope, pope. Družiš se s krimosima'

RTL je tako i postupio, tražio je potvrdu iz centrale SPC-a u Beogradu. Jedino što je DORH mogao potvrditi, otkriti bilo je da u DORH-u "nisu održali sastanak s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve".

Srbijanski mediji navode da je navodno uznemiravanje počelo nakon što je Porfirije na sadašnju funkciju izabran u veljači, te da je on na sve to reagirao prije tri tjedna, opet navodno tvrdeći, što je zasad nemoguće doznati od samog Porfirija, jer na upite medija iz Hrvatske ne odgovara, nakon što ga je Severina počela i telefonski zvati.

Zvati ga je, po toj verziji, počela nakon što je on prestao čak i gledati poruke. U Srbiji mediji tako navode da ga je oslovljavala s "pope" i predbacivala mu stvari poput:

"Pope, pope, družiš se s krimosima!"

Upravo se čita

Image
preminula na licu mjesta

DORH o ubojstvu u Osijeku: ' Policajac je u nakani da je liši života ispalio u nju hitac iz službenog pištolja'

Isti mediji pišu i to da su poruke vjerojatno posljedice dobrih odnosa patrijarha Porfirija s bivšim Severininim suprugom Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko skrbništva nad njihovim sinom.

Porfirije je, podsjećaju, i krstio dječaka. 

Početkom godine je, podsjetimo, izašla vijest da USKOK istražuje Gzima Redžepija, tada gradskog zastupnika i bliskog prijatelja pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, i to zbog sumnje da je Redžepi pokušao utjecati na vještaka kako bi Milan Popović dobio skrb nad sinom kojeg ima s pjevačicom Severinom.  

Severinina odvjetnica tada je poručila da je pjevačica na to javno upozoravala. 

"Tijekom sastanka je okrivljenik vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist", naveo je USKOK u priopćenju. 

Redžepi je tada o svemu šutio, Popović je tvrdio da je sve to "suludo".

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
PRVA U RUJNU

Navali narode! Pripremili smo veliki vodič za ovu nedjelju: Evo koje sve trgovine otvaraju svoja vrata

Više s weba