počivala u miru

Jako tužna vijest: Otišla je još jedna doajenka glumišta. Umrla je Mira Furlan

Image
Foto: RTL/Pixsell

Ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge

22.1.2021. u 7:22/ RTL.HR

U srijedu je preminula proslavljena glumica Mira Furlan. Imala je 65 godina. Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošloga stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima "Otac na službenom putu" (1985.) Emira Kusturice, "Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, "U raljama života" (1984.) i "Za sreću je potrebno troje" (1986.) Rajka Grlića te filmu "Ljepota poroka" (1986.) Živka Nikolića.

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačanija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se popularne televizijske serije "Babylon 5" i "Izgubljeni".

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Goran Kovacic/PIXSELL

(Pixsell)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača.

Image
Foto: Arhiva/PIXSELL
Image
Arhiva/PIXSELL

(Pixsell)

Upravo se čita

Image
POSLALI APEL

Prijatelji životinja upozoravaju: Zbog SP-a sve češća protuzakonita upotreba petardi

Vijest o njezinoj smrti je na Twitteru objavio tvorac serije "Babylon 5" J. Michael Straczynski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Teška nesreća kod Rijeke: Šest osoba ozlijeđeno u sudaru auta, jedna kritično

Više s weba