KONGRES U ARENI

Jandroković održao govor pred pučanima: 'HDZ je ostavio najvažnije ciljeve za hrvatski narod'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Dodao je da se jedino zajedničkim djelovanjem može imati "Europa koja je ujedinjena, snažna i demokratska"

21.11.2019. u 11:24/ Hina

Održavanje kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu potvrda je snage i ugleda te privrženosti Hrvatske demokratske zajednice europskim vrijednostima, rekao je u četvrtak predsjednik Sabora i glavni tajnik vladajuće stranke Gordan Jandroković.

VEZANE VIJESTI

Jandroković je u govoru na početku drugog dana kongresa europskih pučana, saveza europskih stranaka desnog centra koji danas okuplja 84 stranke iz 43 države, naglasio da EPP nije najsnažnija europska stranka samo po broju članova, već i po "povijesnoj ulozi koju je imala u izgradnji Europe, viziji, misiji i rezultatima".

Istaknuo je i demokršćanske vrijednosti EPP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ... je prepoznao te vrijednosti kao svoje i vođen tim vrijednostima ostvario je najvažnije ciljeve za hrvatski narod", rekao je glavni tajnik HDZ-a, dodajući da se jedino zajedničkim djelovanjem na temelju tih vrijednosti može imati "Europa kakvu želimo, ujedinjena, snažna i demokratska"

Istaknuo je da je to posebno važno danas, kada Europa pokušava naći odgovore na izazove kojima se suočava i kao takve nabrojio sigurnosne ugroze, migrantsku krizu, klimatske promjene, lijevi i desni ekstemizam, te demagogiju gdje nositelji takvih politika temelje svoje ideje na manipulaciji, neistinama i najnižim strastima.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Hrvatska će se tijekom šestomjesečnog predsjedanja Europskom unijom koje počinje 1. siječnja sljedeće godine "još snažnije zalagati za snažnu Europu u takvom izazovnom okruženju", dodao je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
'MIJENJATE ZAKON'

Zbog situacije na Platku, Sindikat policije oštro: 'Ne radite razdor među nama i HGSS-om'

Više s weba