PRESLAGIVANJE

Jandroković potvrdio nagađanja: 'Osjećam olakšanje što napuštam tu poziciju'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prođu li naknadni izbori u Raši prema planu, konstituiranje novog Sabora očekuje nas u drugoj polovici srpnja

10.7.2020. u 15:31/ Vijesti.hr

Iako se očekivalo da ove godine neće biti ljetne stanke, novoizabrani zastupnici i zastupnice ipak će dobiti dva to tri tjedna odmora, a nakon toga Sabor nastavlja rad potkraj kolovoza.

Image
potezi nove vlade

Ministar Marić: 'Manje ministarstava znači manje troškova, a bolje funkcioniranje'

Image
potezi nove vlade

Ministar Marić: 'Manje ministarstava znači manje troškova, a bolje funkcioniranje'

HDZ-ov Gordan Jandroković bit će i u novom sazivu predsjednik Sabora, ali ne i glavni tajnik stranke. Na tom će ga mjestu zamijeniti Krunoslav Katičić, potvrdio je Jandroković u razgovoru za Jutarnji list.

"Nisam se umorio, jako je zahtjevno i teško u isto vrijeme obnašati poziciju  predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a. Osjećam određeno olakšanje, posebno zato što odlazim kao pobjednik. Koncentrirat ću se na rad u Saboru", rekao je Jandroković i naglasio da neće biti ni HDZ-ov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika te da svoju poziciju smatra krunom karijere.

"Te pozicije prepuštam onima koji dolaze, mlađim ljudima", rekao je Jandroković, a osvrnuo se i na platformu Možemo! kazavši da u njoj ima nekih "zanimljivih ljudi za lijevo biračko tijelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i stav predsjednika Republike Zorana Milanovića o tome da se neće izjasniti je li glasao na izborima. Jandroković je rekao kako mu je čudno Milanovićevo ponašanje te kako je on time poslao svojevrsnu poruku SDP-ovim biračima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVI HRVATSKO-ROMSKI RJEČNIK

Ima osam padeža: Kažu da romski jezik ne poznaje riječ 'mržnja', a hrvatski jezik 'ulovio se' za riječ 'lova'

Više s weba