BURNA RASPRAVA U SABORU

VIDEO Jandroković vikao zbog dolaska Vučića u Zagreb: 'Zar bi Hrvatska trebala istupiti iz UN-a?'

7.11.2019. u 10:08/ Vijesti.hr

Što bi Vučić dao da je taj Kongres u Beogradu, poručio je u Saboru Jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na početku zasjedanja Sabora komentirao je dolazak srpskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kongres EPP-a u Zagreb.

Na opasku Mostovog zastupnika Mire Bulja da se Sabornica iznajmljuje stranci u kojoj su, kako je rekao, četnik Vučić i fašist Tajani, Jandroković je odgovorio da je Predsjedništvo Sabora znalo sve informacije o iznajmljivanju Sabora kada je glasovalo o tom prijedlogu.

"Što bi Vučić dao da je Kongres u Beogradu" 

"Kada spominjete eventualni dolazak Vučića... Ne znam bi li po vašoj logici, Hrvatska trebala istupiti iz UN-a zato što je Srbija tamo. Bismo li mi trebali, zbog dolaska jednog pridruženog člana, neorganizirati ovako veliku stvar i veliki Kongres. Pa što bi Vučić dao da je taj Kongres u Beogradu. Nemojte provincijalizirati Hrvatsku, jer ovdje dolazi 10 europskih premijera i predstavnici 40 zemalja, a Vučićeva stranka je samo pridruženi član", kazao je Jandroković.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Saboru će se održati samo Predsjedništvo i Skupština, a Kongres EPP-a održava se u Areni. I 2000 delegata je tamo", kazao je Jandroković i potom pomalo izgubio živce. 

"Nemojte obmanjivati javnost i vi i dio medija koji to čine i nastoje baciti ljagu na Sabor. Dosta toga jer je Predsjedništvo tako odlučilo glasovima ljudi koji sjede u Predsjedništvu. Svi su bili z, osim kolege Petrova koji je bio suzdržan", vikao je Jandroković te dodao da sve grupacije iz Europskog parlamenta mogu u Saboru održavati svoje sastanke. Objasnio je i da Sabor, osim Sabornice, nema tako veliku dvoranu u koju bi stalo 140 zastupnika, kao što to imaju drugi parlamenti. 

Upravo se čita

Image
BIVŠI VATRENI

Ivan Rakitić u razgovoru za FIFA-u: 'Protiv Belgije sam izgubio pet godina života'

"Predsjedništvo će biti u jednoj drugoj dvorani, a u Sabornici će biti Skupština. A Sabor se održava u Areni", kazao je Jandroković. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba