pretučen 11-godišnjak

Javila se majka drugog dječaka iz biogradske škole: 'Mog su sina isto mlatili, a škola je prala ruke'

Image
Foto: Shutterstock

Očajna je majka na kraju sina morala prebaciti u drugu školu

24.9.2022. u 18:05/ RTL Vijesti

Novi slučaj nasilja u školi potresao je u srijedu biogradski kraj. Skupina od preko desetero starijih dječaka napala je u školskom WC-u 11-godišnjeg učenika osnovne škole u Biogradu koji je na kraju, zbog ozljeda, modrica, natučenosti i mučnine, prevezen u Opću bolnicu u Zadru gdje je i hospitaliziran.

Majka dječaka, koja je nedugo nakon događaja istupila u medije, opisala je kako su joj sina počeli tuči učenici šestog i sedmog razreda. Prvo šakama, a kad je pao na pod, nastavili su ga i dalje tuči. Jedan mu je, prema njezinim riječima, stao na glavu, odnosno nogom ugazio lice. To je trajalo dok nije naišla profesorica engleskog jezika koja ih je razdvojila. Majka nije htjela više davati izjave za medije, no rekla je kako zna da ovo nije prvi slučaj vršnjačkog nasilja u toj školi.

To je u razgovoru za Zadarski.hr potvrdila i majka bivšeg učenika iste škole koji je godinu dana trpio zlostavljanje koje je, tvrdi, u školi bilo javna tajna.

"Prvo i osnovno, ovo što je škola napravila poslavši učenika kući je čisto kršenje zakona! Po pravilniku s kojim ravnatelj škole, kao i svi njezini djelatnici, mora biti upoznat, odmah je trebala biti pozvana policija, socijalna služba te roditelji zlostavljanog djeteta kao i zlostavljača. Sve to znam jer su isto napravili i s mojim sinom", govori majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZADOBIO LAKŠE TJELESNE OZLIJEDE

Premlatili 11-godišnjaka u školi, liječnik: 'Nakon pregleda pušten je kući. Psihološka pomoć? Nije mu pružena'

Image
ZADOBIO LAKŠE TJELESNE OZLIJEDE

Premlatili 11-godišnjaka u školi, liječnik: 'Nakon pregleda pušten je kući. Psihološka pomoć? Nije mu pružena'

Nevjerojatna joj je činjenica da se sve ovo dogodilo u istoj školi, gotovo identično kao i njezinom sinu. 

"On je bio u šestom razredu kad je maltretiranje počelo, a kulminiralo je, baš kao i u ovom slučaju, u školskom WC-u", rekla je žena koja optužuje školu za "pranje ruku".

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

"Jedino mi, njegovi roditelji, nismo ni o čemu imali pojma jer nam on sam jadan nikad nije ništa htio reći. Djeca u toj dobi su najosjetljivija i često misle da su sama kriva za zlostavljanje. Još kad se jedna obrazovna ustanova ne stane iza njih i postavi tako da ispadne da je žrvta kriva za sve, kako onda da se dijete ikome otvori", rekla je majka koja je sina na kraju prebacila u drugu školu, piše Zadarski.hr.

Ravnatelj škole Joško Brtan nije se javljao naše spomenutog portala, tek je poslao šturu poruku u kojoj kaže kako ‘dok traju policijski izvidi ne može davati izjave za medije‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po okončanju izvida biti ću na raspolaganju zainteresiranim medijima", napisao je Brtan.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tomašević odgovarao na pitanja o Holdingu: 'Dug je velik, obaveze su velike, no radimo na tome da se problemi počnu rješavati'

Više s weba