ŠTO JE ISTINA?

Je li Medved napravio strku oko prelaska granice? Sada poručuje: 'Sve je laž, nisam zvao ministra Božinovića'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kaže da je jedino ministarstvo branitelja poslalo upit ministarstvu unutarnjih poslova kako bi pitao je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom

21.6.2022. u 10:04/ J.S.

Nastavak sage oko prelaska granice ministra Tome Medveda se nastavlja.

Naime, jučer je objavljeno da je ministar branitelja morao čekati u redu da bi prešao granicu te da će jedan policajac završiti na stegovnom sudu, sada drugačije informacije.

Kako javlja Jutarnji list, ministar se oko svega oglasio.

"Zločesto i zlonamjerno mi se imputira i sve je to laž. Nisam zvao ministra Božinovića niti sam tražio da se ikoga sankcionira", kaže Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIZARNO

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Image
BIZARNO

Medved morao kao i drugi čekati na granici, tražili ga i dokumente. Sada zbog toga policajac ide na stegovni sud

Podsjetimo, sve se zbilo sredinom svibnja, kada je prelazak ministra preko granice bio najavljen te je on trebao, kako je to u slučaju sa štićenim osobama i diplomatskim predstavnicima stranih država, granicu prijeći bez čekanja. To je ustvari prioritetni prelazak državne granice, ali došlo je do problema.

"Čekao sam u redu kao i svi ostali i nisam nikoga zvao, niti intervenirao. Uvijek poštujem sve propise i svojim primjerom želim pokazati da je to moguće, nemam osobno osiguranje i na službena putovanja se nerijetko znam i sam voziti", poručuje.

Upravo se čita

Image
muška krunica

Batarelo o klečanju na Trgu: 'Trg smo već zauzeli. Duhovno ćemo osvajati cijelu Hrvatsku, časna riječ'

Kaže da je jedino ministarstvo branitelja poslalo upit ministarstvu unutarnjih poslova kako bi pitao je li sve bilo u skladu s propisima i procedurom.

"Nikad nisam imao niti tražio nikakav povlašteni status, uvijek skromno čekam, pa sam tako i ovaj put. Sa mnom je u autu bio Branko Cindrić s kojim sam, dok smo čekali, razgovarao i nismo nikoga zvali niti intervenirali, a kamoli da bih ja zvao ministra Božinovića. Sad mi se dodatno imputira da će zbog mene taj službenik biti sankcioniran, odnosno da ide na stegovni postupak. S tim tek nemam nikakve veze niti mi je na kraj pameti da se miješam u unutarnje poslove MUP-a", objašnjava Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, treba spomenuti da je Telegram od PU vukovarsko-srijemske dobio očitovanje o cijelom događaju u kojem kažu da postoji sumnja da je došlo do propusta u radu jednog policijskog službenika koji je tog dana bio zadužen za organizaciju rada na graničnom prijelazu, odnosno da nije poduzeo sve potrebne radnje u svezi Medvedovog prioritetnog prelaska granice. Za kolegicu koja ih je tražila dokumente tvrde - sve je u skladu s propisima.

"Nakon provedenog postupka utvrđivanja svih okolnosti postupanja policijskog službenika, poduzet će se odgovarajuće mjere", zaključili su.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba